Меню продукти

Защо е полезен нара

fresh_ot_nar

Нарът е много вкусен и изключително полезен плод. Плода на нара е познат от древността в Азия и се разпространява впоследствие в Африка, Европа и САЩ именно заради уникалните си качества.  В сезона на нара няма как да не споменем за някои от ползите му.

  • оказва противовъзпалително и антиоксидантно действие (притежава 3 пъти повече антиоксиданти от зеления чай и червеното вино)
  • засилва имунитета,
  • спира развитието на атеросклерозата
  • предпазва организма от стареене

Чудодейната сила на магнезия


В организма на един възрастен човек има около 50 mg магнезий, като по-голямата част е концентрирана в скелета, около 30 % - в мускулите, а останалата част - в черния дроб, мозъка и бъбреците. Магнезият е незаменим за организма микроелемент, тъй като подпомага обмяната на много други минерали, витамини от групата B, витамини С и Е и участва в синтеза на множество жизнено необходими вещества.

Прочети още: Чудодейната сила на магнезия

Сок от ряпа?? - Да, моля!

 

Който твърди, че сокът от ряпа не е вкусен - греши! Този  чудесен зеленчук изобилства от витамини и минерали и лесно  може да се превърне във вкусен и полезен за здравето коктейл.  За да редуцирате леко горчивия или лют вкус, просто го смесете  с плодов или зеленчуков сок и се възползвайте от  многобройните му здравословни качества.

Прочети още: Сок от ряпа?? - Да, моля!

Алтернативи на водата за Вашето смутиНай-подходящите течности за приготвяне на плодово-зеленчуков шейк

При приготвянето на зеленчуков шейк, течната база често се пренебрегва, но истината е, че течността, която използвате за основа е също толкова важна, колкото и всяка друга съставка.
Когато приготвяте смути с различни течни основи, давате на тялото възможността да се възползва от разнообразни хранителни вещества. Освен това те ще обогатят вкуса и аромата на дневния ви шейк. Тук сме подбрали списък с най-популярните течни бази, които може да използвате.

Прочети още: Алтернативи на водата за Вашето смути

Бъди във форма за Коледа - 3-дневен детоксКоледа е вече близо. Предстоящите дълги празнични дни неимоверно са свързани с безсънни нощи, консумация на обилно количество храна и не по-малко спиртни напитки и цигарен дим често пъти. И когато премине цялата серия от празници ние се чувстваме подути и изтощени, чак тогава се замисляме за определена диета, с която да пречистим организма. Но много хора не осъзнават, че детокса преди празничния период е от ключово значение. Той ще подготви тялото за прекомерния прием на старателно приготвени от роднини блюда и многобройните наздравици с приятели. Ще ни осигури енергия, позитивно настроение и щастлив стомах. Тук ви предлагаме перфектно решение - 3 дневна програма за детокс с пресни сокове, след който ще сте в отлична форма и без угризения може да се насладите на Коледната трапеза.

Прочети още: Бъди във форма за Коледа - 3-дневен детокс

Зелено смути с Vitamix

Комо мелници

KoMo mills

Tribest 2015 winter каталог

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2017 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies