Палачинки с пълнозърнесто брашно

Трудно ли се правят палачинки с пълнозърнесто брашно и какви са особеностите?
Все повече домакини използват пълнозърнесто пшенично брашно в кулинарната си практика. Популярността на продукта може лесно да се обясни: пълнозърнестото брашно е много по-полезно за нашето тяло, защото съдържа повече минерали, повече витамини и протеини спрямо бялото брашно. Предлагаме Ви лесна рецепта за палачинки от пълнозърнесто брашно за закуска или когато просто ви се дояде нещо вкусно :)
Необходими продукти
- кисело мляко – 500 мл,
- пълнозърнесто пшенично брашно – 200 гр,
- брашно от спелта или лимец – 200 гр, отново пълнозърнесто и по възможност прясно смляно,
- сода – 1 ч. лъжичка,
- яйце – 1 бр.,
- захар – 3-4 с. л.
- сол – ½ ч. л.
- олио или друга мазнина за пържене.
Как се приготвя?
Изсипете киселото мляко в голям съд, добавете сода за хляб и разбъркайте. Разбийте яйцето.
Смелете необходимото количество брашно с домашна каменна мелница и го добавете към сместта. Покрийте с кърпа съда и оставете за 20 минути. Загрейте котлона и изпържете палачинките. Също така можете да използвате форма за гофрети.
По желание гарнирайте с шоколад, домашно сладко или плодове.