Меню продукти

Палачинки с пълнозърнесто брашно


Трудно ли се правят палачинки с пълнозърнесто брашно и какви са особеностите?

Все повече  домакини използват пълнозърнесто пшенично брашно в кулинарната си практика. Популярността на продукта може лесно да се обясни: пълнозърнестото брашно е много по-полезно за нашето тяло, защото съдържа повече минерали, повече витамини и протеини спрямо бялото брашно. Предлагаме Ви лесна рецепта за палачинки от пълнозърнесто брашно за закуска или когато просто ви се дояде нещо вкусно :)

Необходими продукти

  • кисело мляко – 500 мл,
  • пълнозърнесто пшенично брашно  – 200 гр,
  • брашно от спелта или  лимец – 200 гр, отново пълнозърнесто и по възможност прясно смляно,
  • сода – 1 ч. лъжичка,
  • яйце – 1 бр.,
  • захар – 3-4 с. л.
  • сол –  ½  ч. л.
  • олио или друга мазнина за пържене.

Как се приготвя?

Изсипете киселото мляко в голям съд, добавете сода за хляб и разбъркайте. Разбийте яйцето.
Смелете необходимото количество брашно с домашна каменна мелница и го добавете към сместта. Покрийте с кърпа съда и оставете за 20 минути. Загрейте котлона и изпържете палачинките. Също така можете да използвате форма за гофрети.

По желание гарнирайте с шоколад, домашно сладко или плодове. 

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2022 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies