Меню продукти

Как да укрепим имунитета


Какво всъщност можете да правите всеки ден за укрепване на имунната система? Този въпрос възниква и при нас - разбира се на фона на Коронавируса.

Ще споделим това, което правим ние в допълнение към ежедневната наслада от зелените смутита и зелените сокове за укрепване на имунната ни система. Ето два съвета от нас:

Съвет 1: Прясно изцеденен джинджифилов шот
Джинджифиловият шот е високо концентрирана мини-напитка, направена от джинджифил. Джинджифилът е изключитерно полезен при настинки и отслабен имунитет, има силно загряващо действие, също така подобрява метаболизма и стомашно-чревни неразположения. Чистият сок от джинджифил има силно лютив вкус и ако не сте свикнали, смесете със сок от ябълка, морков или цвекло.
Можете или да направите джинджифилов шот с бавнопресоваща сокоизстисквачка. Или да използвате високоефективен блендер, за да направите джинджифилово пюре, което се смесва с други съставки като мед и лимонов сок.

Съвет 2: Кисело зеле и зелев сок
Препоръчваме да консумирате ферментирали храни всеки ден - например кисело зеле, кимчи, мисо, комбуча или зелев сок. Защо?
Ферментиралите храни всъщност са естествени пробиотици, които размножават добрите чревни бактерии. Ние се нуждаем от тях, за да подддържаме здрава чревна флора. Ако чревната флора е в баланс, имунната ни система укрепва. Защото 80% от всички имунни клетки са в червата.
Прясно изцеден сок от кисело зеле можете да приготвите с бавна сокоизстисквачка и е един от любимите ни сокове. На вкус е солено-пикантен - най-добре, в началото е да подходите към този необичаен вкус с малко количество от около 50 мл. Важно е обаче да използвате сурово кисело зеле за приготвянето, а не пастьоризирано! Можете да намерите в био магазините или да си приготвите сами. Силно загрятото кисело зеле вече няма пробиотичния ефект.
Бъдете здрави :)
Надяваме се да се насладите на нашите рецепти!

 

Зелено смути с Vitamix

Актуално видео

Status вакуум продукти


Комо мелници

KoMo немски мелници
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2022 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies