Меню продукти
Домашна мелничка от KoMo, Fidibus 21
Домашна мелничка от KoMo, Fidibus 21
Домашна мелничка от KoMo, Fidibus 21
Kamenna мелничка от KoMo, Fidibus 21
Домашна мелничка от KoMo, Fidibus 21
Домашна мелничка от KoMo, Fidibus 21
Домашна мелничка от KoMo, Fidibus 21
Домашна мелничка от KoMo, Fidibus 21
Домашна мелничка от KoMo, Fidibus 21

Мелница Fidibus 21

Цена:
549,00 лв
В наличност
549 BGN
Код на продукта: F21
Количество:

Описание

Немска каменна мелница за домакинството

Смлените зърнени култури трябва да бъдат колкото се може по-чисти и сухи.  Ние препоръчваме пълно сушене на зърното поне един ден преди това на топло и проветриво място.  С Fidibus 21 Можете да смилате повечето зърна на брашно с различна едрина. По-грубото мелене е препоръчително, когато мелите по-мазни продукти като овес и соя или по-твърди такива. Едрината на брашното може да бъде плавно регулирана от по-едро към по-фино. Просто завъртете фунията  и изберете желаната степен за смилане на брашно. Мелницата също така прави най-финото брашно от зърна, без да го прегрява. Чрез поддържането на ниска температура по време на смилането се запазват ензимите, маслата и витамините. Може също да мелите морска сол, изсушени зеленчуци, различни подправки, гъби или кафе, но трябва да бъдат напълно сухи. Избягвайте меленето на маслени култури, като лен, коноп, сусам или макови семена – по време на меленето камъните на мелницата ще се зацапат и ще загубят тяхната способност да мелят.

Мелничката за зърно FIDIBUS 21 има много здрави и силни смилащи камъни с диаметър 75 мм, които са смес от керамика и корунд. Материалите са споени при висока температура в пещи. Смилащите камъни са разположени в камера, направена от пластмаса и гумена подложка, които обаче нямат влияние върху зърното, тъй като не участват пряко в меленето.

Специално изработения електрически мотор с мощност 250 W дава достатъчно сила и е много тих. Дървесината за направата на мелницата е от екологично отглеждани гори и е импрегнирана с органични растителни масла. За производството е подбирана само най-добрата букова дървесина. Висока 32 см., мелницата FIDIBUS 21 е сравнима по качество с големите мелници за зърно. Атрактивният буков дизайн крие мощен мотор, който за 1 минута смила 100 гр. брашно. Фунията може да побере 850 гр. зърно, което е достатъчно, за да се получи пълнозърнесто брашно за един хляб.

Подходяща е за смилане на всички видове зърнени култури като пшеница, ръж, ечемик, елда, просо, амарант, просо и спелта. Мелницата FIDIBUS 21 не е подходяща за смилане на царевица. Смилането й ще отнеме много време и ще се наложи да бъде повтаряно повече от веднъж - първо се мели на по-едро, а след това на фино. Мелницата може да бъде използвана за мелене на ориз (не сварен), но отнема повече време.

Забележка: Ако искате да използвате Вашата мелничка за смилане на ориз и царевица, препоръчваме Ви по-мощна мелница с 360 ватов мотор и по-големи смилащи камъни от 85 мм диаметър - Fidibus Medium или Fidibus XL.

Каменната мелница за зърно FIDIBUS 21 има гаранционен срок от 12 години, но издържа много повече. Компактността на мелницата за зърно FIDIBUS 21 я прави много ценен уред за всеки, който иска да се наслаждава на здравословна кухня.

Характеристики

 • капацитет на мелене: 100 гр./мин.
 • капацитет на фунията:  850 гр.
 • диаметър на камъните: 75 мм.
 • мощност: 250 W
 • препоръчва се за: пшеница, ръж, ечемик, елда, просо, амарант, просо, лимец
 • не се препоръчва за: царевица, ориз, маслодайни семена (лен, коноп, сусам, мак и др.) и влажни продукти
 • ниво на шум: ~ 70 децибела
 • тегло: 6,2 кг.
 • височина до улея за брашно: 12 см.
 • размери: 320/155/160 мм. (в/ш/д)
 • гаранция: 12 години (при домашна употреба)

Коментар

Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този продукт.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2021 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies