Меню продукти
KoMo mills - домашни мелничкиFidibus Medium grain mill
KoMo mills - домашни мелнички
KoMo mills - домашни мелнички
KoMo mills - домашни мелнички
KoMo mills - домашни мелнички
KoMo mills - домашни мелнички

Мелница за зърно Fidibus Medium

Цена:
689,00 лв
Не е наличен
689 BGN
Код на продукта: FMedium
Заяви

Описание

Перфектно съчетание от два модела в едно

Fidibus Medium е съчетание от успешните предходни два модела Fidibus 21 и Fidibus Classic. Компактна и безшумна, но с по-голям камък и мощен мотор. 

Смилане на зърнени култури

Зърната за мелене трябва да бъдат колкото се може по-чисти и сухи.  Ние препоръчваме пълно изсушаване на зърното. Ако ще мелите царевица, настройте на "по-грубо".  По-грубото мелене е препоръчително, дори ако мелите по-мазни продукти като овес или соя. Може също да мелите морска сол (пак на "едро"), изсушени зеленчуци, различни подправки, гъби или кафе, но трябва да бъдат напълно сухи. Избягвайте меленето на маслени култури, като лен, коноп, сусам или макови семена – по време на меленето камъните на мелницата ще се зацапат и ще загубят тяхната способност да мелят. Смилането на твърди продукти като царевица и каменна сол до фино брашно става като първо се смели на едро, а след това се пуска едро смляното брашно втори път, като вече сте настроили мелницата за фино мелене.

Мелницата за зърно Fidibus Medium има много здрави и силни смилащи камъни с диаметър  85 мм., които са съставени от смес от керамика и корунд. Материалите са споени при висока температура в пещи. Смилащите камъни работят в камера, направена от пластмаса и гумена подложка, които обаче не оказват влияние върху зърното, тъй като не участват пряко в меленето.

Специално изработения електрически мотор с мощност 360 W дава достатъчно сила и е много тих. Дървесината за направата на мелницата е от екологично отглеждани гори и е импрегнирана с органични растителни масла. За производството е подбирана само най-добрата букова дървесина.

Фунията може да побере 850 гр. зърно, което е достатъчно, за да се получи пълнозърнесто брашно за един хляб. Подходяща е за смилане на всички видове зърнени култури като пшеница, ръж, ечемик, елда, амарант, просо, лимец, ориз  или царевица.

Защо Ви я препоръчваме? 

Едрината на брашното може да бъде плавно регулирана от по-едро към по-фино. Просто завъртете фунията  и изберете желаната степен за смилане на брашно. Мелничката също така прави най-финото брашно от зърна, без да го загрява. Чрез поддържането на ниска температура по време на смилането се запазват ензимите, маслата и витамините жизнени. 

Каменната мелница за зърно Fidibus Medium има гаранционен срок от 12 години, но издържа много повече. Компактността на мелницата я прави много ценен уред за всеки, който иска да се наслаждава на здравословна кухня.

Характеристики

 • букова дървесина, импрегнирана
 • капацитет на мелене: 100 гр./мин.
 • капацитет на фунията:  850 гр.
 • диаметър на камъните: 85 мм.
 • мощност: 360 W
 • препоръчва се за: пшеница, ръж, ечемик, елда, просо, амарант, лимец, ориз, царевица
 • не се препоръчва за: маслодайни семена (лен, коноп, сусам, мак и др .) и влажни продукти
 • ниво на шум: ~ 70 децибела
 • тегло: 7 кг.
 • височина до улея за брашно: 140 мм.
 • размери: 331/155/160 мм. (в/ш/д)
 • гаранция: 12 години (при домашна употреба)
 • Произведена в Германия

 

Коментар

Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този продукт.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2020 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies