Меню продукти

Халва от моркови



Чудна халва!

Необходими продукти

  • 800 гр. моркови,
  • 3 с. лъжици олио,
  • ½ ч. лъжици смлян кардамон,
  • 1 и ½ чаша прясно мляко (може бадемово или овесено),
  • ¼ чаша захар,
  • шепа стафиди,
  • малко натрошени ядки (по избор: кашу, бадеми или орехи).

Начин на приготвяне

Приготвянето на тази рецепта отнема малко повече време, но карамеленият вкус на морковите няма да ви остави безразлични след това.
Измийте и обелете морковите. Смелете морковите с помощта на сокоизстисквачка (напр. Sana EUJ-707), като използвате плътната приставка. Накиснете стафидите в топла вода. В нагорещен тиган добавете олиото и запържете кардамона за 1 минута, след което добавете морковите. Запържете няколко минути. Изсипете млякото при морковите и варете до пълното изпаряване на млякото, като разбърквате сместа през цялото време. Добавете захарта и пържете докато захарта не започне да се карамелизира (отнема повече време), бъркайте, за да не загори. Когато морковите започнат да се карамелизират добавете стафидите и ядките и пържете още 1 минута. Готовата смес сложете в правоъгълен съд и разстелете равномерно като притискате отгоре с лъжица. Оставете да изстине. Нарежете на квадрати или ромбове, поръсете с ядки и сервирайте.
 
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2020 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies