Меню продукти

Кюфтета от нахут и лимец


С помощта на хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка можем да направим не само вкусен сок от плодове и зеленчуци, но и кайма за кюфтета, е, разбира се зеленчукови :)

 Представяме ви една изпитана рецепта за безместни кюфтета от нахут и лимец.

 Продукти:

  • 650 гр сварен нахут
  • около ¾ чаши  сварен лимец
  • 3 средно големи листа кейл (къдраво зеле). По желание можете да използвате различeн зеленчук.
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • магданоз, няколко стръка
  • 2 супени лъжици смляно ленено семе
  • сол и черен пипер на вкус
  • 3 супени лъжици зехтин или друга растителна мазнина.

Измийте продуктите, обелете чесъна и отцедете водата от нахута.

Използвайте бавнооборотна пресоваща сокоизстисквачка (в нашия случай Sana 707) с приставка за смилане. Първо пускаме през машината нахута, сварения лимец, зелевите листа, лука, магданоза, чесъна. След това, към готовата смес добавяме ленено семе, сол, пипер и разбъркваме. Оформяме кюфтета и пържим до златисто от двете страни.

 Алтернатива: Ако сте фенове на суровото харанене може да изпълните рецептата с накиснати нахут и лимец, а не с варени. Както и накрая, вместо да пържете кюфтетата, ги сушите в дехидратор за около 8-10 часа. 

 

 Бон апети!

 

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2019 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies