Домашни кошнички от лимец

Брашното от лимец е изключително полезно и диетично. Известно е с много ниското съдържание на глутен - под 1.5% (за еднозърнестия лимец). С високо съдържание на целулоза, аминокиселини, витамини и протеини, затова бисквитите от лимецово брашно са не само вкусни, но и полезни!
Необходими продукти за тестото
• Кафява захар – 100 гр.
• Яйца – 2 бр.
• Ванилия – 1 гр.
• Щипка сол
• Масло – 150 гр.
• Брашно от лимец – 500 г
Необходими продукти за плънката
• Домашно сладко или мармалад – 100 гр.
• Овесени ядки – 1-2 с.л.
• Пудра захар или орехи
Начин на приготвяне
Препоръчваме един пакет лимец 0.500кг да се смели с домашна каменна мелница непосредсвено преди приготвянето на домашните бисквити. Оставете маслото на стайна температура, за да омекне. Разбийте яйцата със захарта и добавете омекналото масло, ванилията, лимецовото брашно и солта. Готовото тесто оставяме да престои 10-15 минути в хладилник.
Разточете тестото с дебелина 2-3 мм. Изрежете с форма цветя. Желателно по-голям размер.
Поставете изрязаните цветя в предварително намазана с мазнина форма за мъфини.
В средата на всяко цвета сложете сладко или мармалад.
По желание можете отгоре да поръсите с овесени ядки или орехи.
Пече се в предварително загрята фурна на 180°С около 15-20 минути.
Вече охладените бисквити можете да поръсите с пудра захар или орехи.
Да Ви е сладко!