Домашно приготвена храна за вашите любимци с дехидратори Excalibur

– Говеждо
– Пуешко
– Патица
– Брашно от ориз
– Сладки картофи
– Моркови
– Тиква
– Тиквички
– Ябълки
– Банани
– Органични меса като черен дроб или бъбреци
Купувайки пакетирани лакомства за домашни любимци от магазина, разбрахме, че някои от продуктите съдържат скрити съставки като малтодекстрин, сол, консерванти и други химически добавки. Предполагам никой не иска тези съставки в тялото си, нито за домашните си любимци. Сега можете сами да направите здравословна храна за Вашето куче или коте без добавените „гадни съставки“.
Опитайте тези рецепти за лакомства за домашни любимци по-долу, които ще накарат Вашите четириноги приятели да молят за още!
- 0.5 кг смляно пиле без мазнина
- 1/2 чаша вода
- 2 чаши нарязани на кубчета сладки картофи
2. В кухненски робот или блендер пюрирайте пилешката смес, докато стане много гладка.
3. Загребвайте равни чаени лъжички от пилешката смес и разстелете върху хартия за печене или върху подложка за сушене, с навлажнени пръсти натиснете в заоблен правоъгълник с дебелина около 0.7 см. Можете да използвате формички за сладки с желаната форма. Повторете с останалата смес, като често потапяте пръстите си във вода, за да предотвратите залепване.
4. Изсушете при 68°C за около 5 до 7 часа или докато станат хрупкави и сухи. Оставете да се охладят напълно върху тава или решетка. Съхранявайте в херметически затворен контейнер при стайна температура до 2 седмици или в хладилник до 3 месеца.
- 2 едро нарязани моркова
- 2 1/2 чаши варен дългозърнест кафяв ориз, охладен
- 1/2 ч.л. Натрошен сух босилек или риган
- Студена вода (за морковите)
- 1 чаша замразен зелен грах (размразен)
- 1/4 чаша доматено пюре без сол
2. В кухненски робот или блендер пюрирайте морковите, ориза, граха, доматеното пюре и босилека, като постепенно добавяте 1-2 с.л. от запазената вода за готвене, ако е необходимо, за да стане плътна и гладка.
3. Загребвайте 1 ч.л. от морковената смес за малки чипсове и 1 с.л. за големи. С навлажнени пръсти направете заоблен правоъгълник с дебелина около 0.7 см. Поставете на разстояние 0.5 см едно от друго върху тави за сушене с фина мрежа. Повторете с останалата смес, като често потапяте пръстите си във вода, за да предотвратите залепване.
4. Изсушете при 55°С за 5 до 6 часа за малки чипсове или 6 до 8 часа за големи или докато станат хрупкави и сухи. Оставете да се охладят напълно върху тава или решетка. Съхранявайте в кутия за бисквити на стайна температура до 3 месеца.
- 1 чаша овесени ядки
- 2 нарязани ябълки, без сърцевината
- 3 чаши вода
- 1/2 чаена лъжичка смляна канела
3. Разстелете сместа с дебелина около 0.7 см, възможно най-равномерно, върху кухненска хартия или подложка за сушене, оставяйки го малко по-дебели около краищата. Сушете при 55°С за 6 до 9 часа или докато горната част стане много твърда и лесно се отделя от листа. Обърнете върху дъска за рязане и отлепете листа. Нарежете на правоъгълници около 5 см или желан размер.
4. Прехвърлете парчетата върху мрежести стелажи за сушене с влажната страна надолу и изсушете за около 2 часа или докато станат твърди и хрупкави. Оставете да се охлади напълно върху тава или решетка. Съхранявайте в кутия за бисквити на стайна температура до 3 месеца.
- 150-200 гр консерва неотцедена риба тон
- 1 1/3 чаша брашно
- 1 чаша царевично брашно
- 1/2 чаша вода
Разточете сместта до дебелина 0.7 см и използвайте форма за сладки, за да изрежете форми.
Наредете в тавичките на дехидратора и сушете за около 4 часа или докато изсъхне.
- 400-500 г телешки или пилешки черен дроб, измит
2. Ако някои дробчета са твърде дебели, използвайте вилица, за да ги сплескате леко. Телешкият дроб нарежете на тънки филийки.
3. Подредете върху тавите на дехидратора, като оставите разстояние между тях, за да има добра циркулация на въздуха в тавите.
4. Оставете черния дроб да се дехидратира, периодично проверявайте нивото на сушене.
5. Когато черният дроб е забележимо изсъхнал, разменете позициите на тавите за сушене и оставете да се дехидратира допълнително, приблизително 4 часа.
6. След като сте готови, оставете пилешките или телешките дробчета да се охладят, след това ги съхранявайте в хладилника до 1 седмица или замразете в херметически затворен контейнер до 6 месеца.
ЕТО НЯКОИ ОТ ДЕХИДРАТОРИТЕ EXCALIBUR, КОИТО СМЯТАМЕ, ЧЕ ЩЕ ХАРЕСАТЕ
1. Excalibur 4926T – дехидратор за храна с 9 тави с таймер
- Перфектен за дехидратиране на плодове, зеленчуци, месо, приготвяне на кисело мляко и др.
- Вграден 26-часов таймер
- Термо-контрол от 41ºC до 74ºC за безопасно сушене
- Без BPA
- Големи тави за по-големи количества храна
- Тави с подвижна мрежичка за лесно отделяне на готовите изсушени храни
- Система за сушене с хоризонтален въздушен поток за гарантирани равномерни резултати
- Произведен в САЩ
2. Цифров дехидратор Excalibur с 9 тави 4948CDB
- Перфектен за по-големи партиди и с възмоност за двутемпературен режим на сушене, благодарение на най-новата цифрова технология
- Системата Parallex и технологията Hyperwave Fluctuation гарантират равномерно, по-бързо и качествено изсушени храни.
- Срокът на годност, хранителните и вкусовите качества на храните не са компрометирани.
- Безопасен, лесен за използване и почистване
- Икономичен и екологичен
- Произведен в САЩ
3. Цифров дехидратор Excalibur с 5 тави 4548CDB
- Проектиран за по-малки семейства, градинари и домашни любимци.
- Технологията Hyperwave Fluctuation и Parallexx заедно гарантират равномерно и идеално изсушени продукти.
- Голямо пространство за сушене за по-голям обем сушени продукти
- Осигурява питателна, вкусна и безопасна храна за цялото семейство
- Безопасен, лесен за използване и почистване, икономичен и екологичен
- Произведен в САЩ
КОЙ МОДЕЛ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩ ЗА МЕН?
Що се отнася до дехидраторите за храна, поради качествената конструкция и обратната връзка, която получихме от собственици, които имат модели Excalibur повече от 30 години, Love Your Health Australia препоръчва само дехидратори Excalibur, единственият избор, който трябва да направите, е кой е най-добрият за Вас.
Абсолютно всички модели ще свършат невероятна работа за дехидратиране на Вашите продукти, независимо дали това са плодове, зеленчуци или месо или риба.
Повече по темата: