Меню продукти

Нови продукти

Промо продукти

Най-продавани продукти

FreshMarket - сокоизстисквачки, блендери, мелници, сушилни

10 причини да пием сок от ананас

Не е случайно, че ананасът е наречен "царят на плодовете". Това се дължи на великолепния вкус на добре узрелите плодове и на множеството ползи. Когато пием сок от ананас ние бързо доставяме на организма си минерали, ензими, фитонутриенти и енергия, под формата на въглехидрати.  

 

1. Ананасът се бори с възпаленията
Ананасът е богат на ензима бромелаин. Този ензим претежава мощни противовъзпалителни свойства. Редовната консумация на този плод или сока от него повлиява леките форми на артрит, спортни травми и др.

2. Помога за намаляване на теглото
Ананасът съдържа много фибри, които ни карат да се чувстваме дълго време сити, тъй като е необходимо повече време за тяхното храносмилане. Тиаминът, които се съдържа в ананаса ускорява метаболизма и подпомага по-ефективното разраждане на въглехидратите и превръщането им в енергия. Сокът от ананас обаче може да се ползва дори като ускорител на метаболизма и затова е подходящ за включване в редица диети, особено когато търсим да заместим основното ястие с питателен сок.

3. Чисти червата и черния дроб от паразити
Бромелаинът, също така, има мощно антибактериално свойство. Ако се консумира три пъти на ден, никога няма да имаме тения.

4. Регулира работата на щитовидната жлеза
Йодът и бромелаинът, които се съдържат в ананаса повлияват симптомите на автоимунните разтройства. Дори при леки съмнения за проблеми с щитовидната жлеза яжте ананас.

5. Регулира алкално-киселинния баланс 
Ананасът съдържа калий, който благоприятно повлиява електролитния баланс. Това от своя страна предотвратява конвулсиите и анемията на крайниците.

6. Изчиства организма от тежки метали и токсини
В този плод се съдържат много фибри, ензими и антиксиданти, което подпомага организма да се изчиства от токсините и тежките метали.

7. Укрепва венците и зъбите
Заздравява венците и има избелващо действие върху зъбите.

8. Подобрява работата на храносмилателната система
Бромелаинът подпомага по-ефективното усвояване на белтъчините. Ензимите в сока от ананас са способни да разградят парче месо оставено да престои в него за 6 часа. 

9. Подобрява зрението
Ананасът съдържа бета-каротин и витамин А. И двата витамина са необходими за доброто зрение. Редовната консумация на ананас ще намали съществено риска от развитие на макулна дегенерация  свързана с възрастта (МДСВ).

10. Предпазва от развитие на рак
Направени са изследвания които доказват, че бромелаинът е по-ефективен в борбата с раковите образувания в сравнение с веществото 5-fluorauracil, което част от химиотерапията.

FreshMarket препоръчва за изцеждане на сок от ананас да използвате бавнопресоваща сокоизстисквачка

Как да изберем домашна студено-пресоваща сокоизстисквачка.

В
ижте в това видео, как ефективно да изцедите ананас с новия модел на Sana Supreme 727. 
 

Предложение на месеца

промоция на месеца

Реален магазин в София

Стоков кредит

FreshMarket.BG в YouTube

Актуално видео

Status вакуум продукти


Комо мелници

KoMo немски мелници
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2024 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies