Меню продукти

Как да алкализираме организма
Полуфабрикатите, фаст фуда, захарта и ГМО продуктите са по-вредни отколкото можете да предположите. Употребата на тези храни не само води до наднормено тегло, умора, липса на тонус и лошо настроение, но по-лошото е, че променят алкално-киселинния баланс на човешкия организъм - подкиселяват го.
Повишената киселинност на тялото може да предизвика затлъстяване, ракови образувания и други сериозни проблеми със здравето.
Какво да направим?
1. Сутрин на гладно изпийте чаша вода с лимонов сок. Най-добре е сокът да бъде прясно изцеден.  Въпреки, че лимонът е кисел,  попадайки в стомаха прави средата алкална. Водата с лимонов сок е идеална за прочистване на стомашно-чревния тракт.
Ако нямате лимони, можете да добавите към водата 1-2 с.л. натурален ябълков оцет. Тази комбинация също алкализира средата в тялото ни.
2. Добавяйте лимонов сок към салати. Добре се съчетава със зелена салата и висококачествен зехтин. От микроелементите, съдържащи се в зелените плодове и зеленчуци, се образуват алкални съединения.
3. Вместо вредни пакетирани закуски си вземете сурови бадеми. Те са богати на калций и магнезий и ще нормализират нивата на pH, както и кръвната захар.
4. Заменете прясното краве мляко (изключително киселинен продукт) с вкусно и полезно бадемово мляко. Към ядковото мляко добавете ягоди и малко спирулина на прах и ще получите едно вкусно, хранително и алкализиращо смути за закуска.
5. Физическата активност също подобрява алкално-киселинния баланс. Когато спортувате, организмът по-лесно се освобождава от киселинно-образуващите продукти.
6. Придобийте навика да дишате дълбоко. Важно е да практикувате дълбоко дишане, по възможност сред природата, където има много кислород. 
7. Намалете консумацията на месо. Също като кравето мляко, месото е изключително киселинен продукт.
8. Колкото по-малко захар употребявате, толкова по-добре. Изключете от менюто си сладкото, тестеното, както и газираните напитки. Силно подкиселяващи са. Необходимо е да изпиете 30 чаши вода, за да нормализирате pH.
9. Вместо сладки десерти яжте повече зеленчуци, най-вече пипер, тиквички, зелен фасул, патладжани. Имайте предвид, че картофите не влизат в тази категория.
10. Брюкселското зеле е особено полезно за алкализиране на организма. Яжте колкото можете повече от този полезен зеленчук.
И не на последно място, а дори от първостепенна важност е пиенето на чиста вода. Един от начините да повишите нивото на pH е да включите в режима си алкална вода.

Здрави, жизнени и енергични - този избор е само ваш!
 

Зелено смути с Vitamix

Актуално видео

Status вакуум продукти


Комо мелници

KoMo немски мелници
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2022 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies