Домашен лаваш като вкусна и здравословна алтернатива на хляба
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 350г пълнозърнесто брашно
- 200 мл топла вода
- 2 с.л. зехтин или друга мазнина по избор
- Сол на вкус
- По желание можете да добавите любими подправки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
-
В дълбок съд сложете пълнозърнестото брашно, най-добре е да бъде смляно непосредствено преди употреба. За целта можете да използвате домашна каменна мелница Milla. Добавете солта, подправките, зехтина и топлата вода. Омесете тестото и го оставете да „почине“ за 20-30 минути.
-
Разделете тестото на средно големи топчета (излизат около 12бр.). Всяко топче разстелете, за да стане като палачинка с дебелина 1-2 мм. Предварително загрейте тигана (без мазнина) и изпечете „палачинката“ от двете страни за около 20-30 сек. от всяка страна.
-
Готовите палачинки поставяйте една върху друга, като предварително ги пръскате с вода, за да омекнат. Покрийте с кърпа.
Зарадвайте близките си с тази изключително лесна, бърза и здравословна рецепта.