Меню продукти

Домашен лаваш като вкусна и здравословна алтернатива на хляба



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 350г пълнозърнесто брашно
  • 200 мл топла вода
  • 2 с.л. зехтин или друга мазнина по избор
  • Сол на вкус
  • По желание можете да добавите любими подправки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  1. В дълбок съд сложете пълнозърнестото брашно, най-добре е да бъде смляно непосредствено преди употреба. За целта можете да използвате домашна каменна мелница Milla. Добавете солта, подправките, зехтина и топлата вода. Омесете тестото и го оставете да „почине“ за 20-30 минути.
  2. Разделете тестото на средно големи топчета (излизат около 12бр.). Всяко топче разстелете, за да стане като палачинка с дебелина 1-2 мм. Предварително загрейте тигана (без мазнина) и изпечете „палачинката“  от двете страни за около 20-30 сек. от всяка страна.
  3. Готовите палачинки поставяйте една върху друга, като предварително ги пръскате с вода, за да омекнат. Покрийте с кърпа.
Зарадвайте близките си с тази изключително лесна, бърза и здравословна рецепта.

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2024 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies