Меню продукти

Бананов чипс

Бананов чипс –  вкусни,  хрупкави  бананови шайби,  които можете  да направите по различен начин: пържени, печени във фурна, изсушени на слънце или в дехидратор. 


Естествено, в зависимост от начина на приготвяне, вкусът и съдържанието на полезни вещества в тях ще бъде различно. Сушенето на слънце или в дехидратор е най-полезен и максимално щадящ начин за приготвяне на бананов чипс.

Сушените банани са добра алтернатива на бонбоните или екструдираните снаксове, особено когато се придържате към здравословното хранене.

В един сушен банан се съдържа дневна норма витамин В6, който нормализира обмяната на веществата, също така съдържа и фосфор, калций, витамини от В група, витамин С, пектин, каротин и други. 

Банановият чипс е богат на калий, който подпомага  добрата работа на мозъка и сърцето, грижи се за добрият вид на косата и кожата. Изключително полезен при запек, анемия, хронични заболявания на стомашно-чревния тракт (язва, гастрит) и сърдечно-съдовата система, препоръчват се при обща умора. Този продукт лесно се усвоява от организма и Ви дава прилив на енергия и сила.

И тъй като през зимата не е възможно сушенето на слънце ние ще използваме  дехидратор Sedona SD-P9000 - с дигитално управление и таймер.

Необходими продукти

1- 2 кг банани /в зависимост дали ще ползвате целия обем на сушилнята/

Начин на приготвяне

Нарежете бананите на шайби с дебелина 3-4 мм. Ако се нарежат на по-дебели парчета ще се удължи значително времето за приготвянето на чипса, а и няма да получите достатъчно хрупкав чипс.

Наредете нарязаните банани върху тавите на дехидратора така, че да има разстояние между тях, за да може въздухът да циркулира свободно и сушенето да бъде равномерно. Сушете около 8-10 часа при 50°С.

След изсушаване бананите значително ще намалят размера си, но въпреки това ще запазят всички полезни свойства, витамини и минерали.

Съхранявайте в херметически затворени съдове, ако изобщо се наложи да запазите това изкушение.

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2021 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies