Домашен сладолед с Бейлис
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 600 мл готварска сметана /растителна/
- 350 мл кондензирано мляко
- 3 с.л. нескафе
- 8 с.л. бейлис
- 2 с.л. кафява захар натрошени кристали
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изсипваме сметаната в блендер и разбъркваме на максимална скорост докато сместа се надигне и сгъсти. След това добавяме кондензираното мляко и смесваме на най-слаба скорост.
- Смесваме бейлиса с нескафето докато сместа стане хомогенна. Добавяме я в блендера и разбъркваме за няколко секунди.
- Готовата смес изсипвам в метален или стъклен съд, добавяме натрошената кафява захар и разбъркваме добре със супената лъжица така, че кристалчетата да се разпръснат в съда.
- Поставяме в хладилник за 7-8 часа докато сладоледът стегне.