Меню продукти
хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка
хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка Sana 606
хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка
хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка
хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка Sana 606 черен мат
хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка Sana 606 черен мат
хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка
Капачка за перфектно изцеждане на целина
Капачка за перфектно изцеждане на целина, аксесоар

Sana EUJ-606 - пресоваща сокоизстисквачка от Omega

Цена:
950,00 лв
В наличност
950 BGN
Код на продукта: EUJ-606
Количество:
Цвят:

Описание

Sana EUJ-606 е световния лидер в уредите за здравословен живот - американската марка Omega

>> Историята
Sana е модел на световноизвестната американска марка Omega, която е на пазара повече от 25 години и е една от лидерите в света на бавнооборотните сокоизстисквачки за студено пресоване. Години в постоянни опити и иновации, модел след модел, Omega постигат все по-голямо съвършенство, търсейки безкомпромисно качество и решение в полезното извличане на сок. Има редица полезни съставки в плодовете и зеленчуците, които могат да се усвоят от организма само под формата на сок. Ето защо Omega не спира да се развива и да инвестира в здравето на своите клиенти, чрез уникалните технологии, които предлага.

>> Съвременни технологии ... или с какво се отличава Sana
Чрез своите само 63-75 об./мин. смила храната чрез специално патентован като форма Вал (шнек), без да нарушава структурата или хранителните качества на полезните съставки, витамини и ензими, съдържащи се в сока.
Но защо бавно/студено пресоваща машина? Защото посредством бавното и студено пресоване на продуктите не се внася кислород в сока, който окислява и така унищожава почти всички полезни съставки, още по време на изцеждане, което се наблюдава при центрофужното извличане на сокa. При бавното пресоване, поради ниските обороти, липсва и загряване на продуктите, т.к. частиците им се движат с бавна скорост, не се блъскат бързо една в друга и така не се загряват и унищожават. Технологията на бавнопресоващата Sana е предназначена и тествана до най-малки детайли, за да изцедите възможно най-здравословния и вкусен сок. Всички материали в досег с храните са BPA Free, т.е. не съдържат Бисфеноли или други вредни съставки, които повечето евтини пластмаси съдържат и съответно изпускат в храните при контакт с тях. Вала и цедката също така са изработени от специалната пластмаса на GE - ULTEM, която не случайно се използва от NASA, поради своята лекота, но същевременно и здравина, като най-важното й качество е отново отсъствието на всякакви вредни съставки.
Като всички модели на Omega, така и Sana не прави изключение в прецизната изработка на аксесоарите, с внимание към околната среда, безвредни материали и най-вече внимание към здравето на човека.

>> Какво НОВО в новия модел? Нови възможности...

Регулатор за налягането
За разлика от Sana EUJ-707, моделът Sana EUJ-606 разполага с няколко подобрения: може би най-важното от тях е винтовия регулатор за налягане, който се добавя като накрайник с едно лесно въртеливо движение при отвора за пулпа. Неговата функция е да регулира нивото на налягането между вала и фунията така, че да бъде винаги в подходящите нива спрямо продуктите за обработка и индивидуалните изисквания. Регулаторът разполага със скала за налягане от 0 до 5. По-ниските нива на налягане са подходящи за меки продукти като горски плодове, защото се изцежда повече пулпа в сока, което го прави по-нектарест и наситен. При затягане на регулатора до ниво 5, налягането се повишава, което позволява оптимално изцеждане на зеленолистни и билки.

Основните приставки
Sana разполага с една цедка за изцеждане на сок и с една плътна фуния. Цедката при този модел е една, защото с регулатора за налягането не е необходимо да разполагате с повече цедки. Регулирате нивото на налягането до необходимото лесно и удобно, като така можете да редувате серия от по-меки или по-твърди плодове и зеленчуци, както и зеленолистни, без да е необходимо да спирате машината и да прекъсвате процеса. Плътната приставка от своя страна Ви позволява да използвате Sana за смилане или приготвяне на фъстъчено масло, домашен сладолед, бебешки пюрета и др., а  посредством допълнителните дюзи за паста с лекота оформяте спагети, фетучини или солети.

Допълнителните приставки
Допълнителните приставки се поставят на мястото на регулатора за налягане, който не се използва при работа с тях. За целта се поставя плътната фуния вместо цедката, която насочва изцяло материала към отвора за пулпа, от където излиза и готовият продукт, затваряйки отвора за изтичане на сока. При избора на допълнителна приставка не е необходимо да отваряте машината всеки път, за да я поставите отвътре. Всички допълнителни приставки, както и регулатора за налягане се поставят с лесно въртеливо движение отвън при отвора за изтичане на пулпа. Така не се налага да разглобявате машината всеки път при смяна на приставка. По този начин няма да Ви се наложи да спирате процеса, за да смените приставка, ако искате да продължите с различна. А от друга страна, при всяко отваряне на машината продуктите могат да се разпилеят, което Ви принуждава да почиствате машината и кухненския плот. Сега имате възможност всяка смяна на допълнителна приставка да става отвън, лесно, бързо, чисто и удобно. С допълнителните приставки можете да направите пълнозърнести спагети, зеленчукова паста, гризини и още какво ли не от тесто, което вие сте забъркали.
 
Вал (шнек) и цедка
Вала и цедката са изработени от Ultem пластмаса, като специалната форма и напасване на тези два елемента позволяват уникална формула за изцеждане на сок и невероятните резултати, независимо дали изцеждате меки/горски плодове, зеленолистни/билки или смилате ядки и кафе.

Капачка за селъри - аксесоар, който не е включен в комплекта. Може да се поръча допълнително (моля изберете от падащото меню). 

Аксесоарите
Разполагате с две пластмасови канички съответно за сока и за пулпата. Всички материали в досег с храните са BPA Free (Не съдържат Бисфеноли и са абсолютно безвредни), за да получите един богат на полезни съставки сок за Вас и Вашето семейство. Каничките са с ергономичен дизайн, като се допират пътно една в друга при поставяне под машината, което Ви спестява място. В комплекта също ще намерите бутало и почистваща четка.

Ергономична форма и модерен дизайн
Новата Sana има модерен, екстравагантен и ергономичен дизайн. Добавената в горната част на корпуса дръжка Ви олеснява в преместването на уреда. 

>> ФУНКЦИИ И УПОТРЕБА - НЯКОЛКО УРЕДА В ЕДНО

Sana е мултифункционален уред за здравословно хранене, подходящ както за изстискване на сок, така и за смилане, направа на паста, спагети, фъстъчени масла, бебешки каши и храни, смилане на кафе, ядки и мазни семена. Sana е няколко уреда в едно, еднакво подходящ за :

- Плодов сок
ефективно изцежда сок както от по-меки, така и от по-твърди плодове и кореноплодни.
СЪВЕТ: Настройте регулатора за налягане на по-ниска стойност при изстискване на по-меки, и средна или висока стойност при по-твърди плодове.

- Зеленчуков сок
Благодарения на иновативната си технология, Sana успява да изцеди еднакво добре всякакви зеленчуци, включително целина, моркови, чушки, репички и зеле, запазвайки натуралния вкус.
СЪВЕТ: за по-твърдите зеленчуци използвайте по-голяма степен на налягане чрез регулатора за налягане.

- Зеленолистни и билки
Най-подходящия тест за качествена сокоизстисквачка са зеленолистните. В тях се съдържат много повече хранителни вещества, отколкото в повечето плодове и зеленчуци, ето защо е важно една сокоизстисквачка да се справя  добре тук. Листа от Алое, магданоз, селъри, спанак, дори и борови иглички не са проблем за Sana.
СЪВЕТ: Настройте регулатора на налягането на максимум за най-добри резултати

- Смилане
Можете лесно да смилате чесън, лук, червен пипер, джинджър, репички, включително билки и подправки, запазвайки натуралните аромати, вкус и съставки.
Бебешки пюрета и кашички. Смилане на кафе и други семена и ядки, напр. коноп, лен, орехи.
СЪВЕТ: използвайте за различни сосове, чеснов и др., подправки, както и за направата на бебешки пюрета и каши.

- Направа на паста
Прясна паста, спагети и др.
СЪВЕТ: поставете подходящият накрайник за желаният от вас резултат

- Хомогенизатор
За бебешки храни и кашички, замразени плодове, зеленчуково тесто и др.
СЪВЕТ: подходящо за бебешки храни, домашен сладолед и др.

- Мелница
Смилане на кафе. Смилат се само зърна.
СЪВЕТ: за прясно смляно кафе, пускайте малко количество от зърната, докато машината ги смели напълно.

>> ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА
Всички модели на Sana са невероятно лесни за поддръжка, състоят се от няколко части, които се разглобяват и сглобяват буквално за секунди. По материалите, от които е изработена Sana трудно полепва храна, което я прави изключително лесна за почистване веднага след употреба.
Използвайте само хладка течаща вода и гъба или четката, за да почистите и изплакнете добре частите от остатъчната пулпа. Моля не използвайте миялна машина!
Sana цени и ще спести Вашето време, но ще Ви дари с невероятни възможности за обработка на храни, на чиито резултати да се насладите ежедневно.
Благодарим Ви, че избрахте Sana!

СЪВЕТ: Почиствайте машината след всяка употреба! Ако не ви е възможно в момента, поставете фунията, вала, цедката и останалите аксесоари във вода, като измиете възможно най-бързо след това. Не препоръчваме да оставяте частите непочистени за дълго време. Соковете на плодовете и зеленчуците, особено цитрусите съдържат в себе си различни по вид и количества киселини, захари, които с времето и с натрупване поради не добро и навременно почистване ще запушат малките отворите на цедката или ще доведат до разяждане на силиконовите уплътнения и вследствие нуждата от тяхната подмяна. За почистване на основното тяло на машината ползвайте леко влажна мека кърпа, не потапяйте и не излагайте корпуса под течаща вода!

Технически характеристики

 Обороти в минута: 63-75
 Мощност: 200W
 Напрежение: 230V/50Hz
 Дължина: 484 мм
 Ширина: 183 мм
 Височина: 320 мм
 Тегло: 6 кг.
 Цвят: черен мат, червен 
 Сертификати: CE
 Марка: Sana (Omega), USA
 Произведено: Южна Корея
 Гаранция: 3 години

 

Коментар

Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този продукт.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2023 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies