Меню продукти

15 причини да обичаме сокa от пшенична треваЖитната трева е една от най-мощните зелени суперхрани, предпочитана от хората, които държат на своето здраве и водят природосъобразен живот. Сокът от зелените стръкове изобилства от многобройни ценни хранителни вещества, витамини и минерали, които са от изключително значение за подобряване общото благосъстояние на организма. Приемайки един шот от този животворен елексир всяка сутрин, на празен стомах, ще зареди  тялото ви със здраве, сила и енергия.

 

Тук ще споменем 15 причини защо сокът от пшенична трева е суперхрана и с какво е толкова полезна:

 1. Сокът от пшенична трева е един от най-добрите източници на хлорофил. За да се възползвате от всичките му качества е най-добре да се използва хлорофила на свежо и живо растение.
 2. Зеленият сок е ефективен лечител, тъй като съдържа всички минерали познати на човека, както и витамини A, B-комплекс, C, E и K. Той е богат на протеини и съдържа 17 аминокиселини.
 3. Пшеничният сок съдържа до 70% хлорофил, който е важен за изграждането на   кръвните клетки. Молекулите на хлорофила силно наподобяват тези на хемин молекулата, пигмент, който комбиниран с протеин подпомага образуването на хемоглобин.
 4. Хлорофилът съдържа ензими и вещества, които помагат за забавянето процесите на стареене и имат антиоксидантен ефект.
 5. Сокът от пшенична трева има силно детоксикиращо действие. Неутрализира токсините в организма и пречиства черния дроб.
 6. Хлорофилът  може да се ползва с лечебна цел както външно така и вътрешно, поради своите антибактериални качества.
 7. Пшеничната трева  е с високо съдържание на кислород, както всички зелени  растения, съдържащи хлорофил. Това е полезно, защото мозъкът и всички тъкани функционират оптимално в кислородна среда.
 8. Хлорофил може да се извлече от всяко зелено растение, но този на пшеничната трева е с по-високи нива, като е установено че има над 100 жизнено необходими елементи за човека.
 9. Пшеничната трева помага за изхвърлянето на тежките метали като олово, алуминий и живак, натрупани в тъканите на организма.
 10. Сокът от пшенична трева подобрява храносмилането, работата на сърцето и нормализира нивата на кръвната захар.
 11. Течният хлорофил има способността да навлиза в клетките и тъканите, като така ги възстановява и възобновява
 12. Сокът от пшенична трева помага при кожни проблеми като акне, псориазис и екзема.
 13. Пшеничната трева е мощен имуностимулатор. Тя защитава тялото от развитието на болести, като пречиства клетките и подмладява кръвта.
 14. Хлорофилът действа като естествен дезодорант неутрализирайки неприятните миризми на тялото като лош дъх и потене.
 15. Житната трева е пълноценна храна, която се усвоява лесно и ефективно от организма.

Нашият съвет:

 • За приготвянето на сок от пшенична трева е най-добре да ползвате бавнооборотна сокоизстисквачка, която ще извлече максималнo количествo сок от тревата и същевременно ще запази нейните хранителните качества.
 • Сокът от житняк е добре да се консумира сокът от непосредствено след като сте го изцедили или не повече от 10-15 мин. след обработката, тъй като бързо гранясва.
 • Отрязаната пшенична трева може да съхранявате в подходящ съд с капак в хладилника за около една седмица.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2021 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies