Меню продукти

Прясно изцеден сок или порция сурови плодове и зеленчуци? Kаква е разликата?

По-лесно е да се пие.

Малко хора са в състояние да консумират с лекота цялото количество зеленчуци, нужно за получаването на една чаша сок. Но за никой не е трудно да изпие една чаша зеленчуков сок. Или много повече.

Така могат да се консумират големи количества зеленчуци и плодове.

Мнозина са почуствали благотворен ефект от изпиването на 15-20 чаши сок. Но би било невъзможно да приемат същото количество, ако трябва изядат цялото количество сурови плодове и зеленчуци, дори в рамките на 2 дни. В даден момент човек може да получи по-добър ефект, ако пие повече.

Някои хора гледат неправилно на зеленчуковите и плодовите сокове просто като на алтернатива на лекарствата, пият само 2-3 чаши на ден и после твърдят, че не действат. Ако някой ги обучи правилно и започнат да пият повече сокове, опитът им ще изглежда по съвсем нов начин.

Други пък ги оспорват и проповядват, че всичко, което се приема в променено състояние, включително соковете, става чуждо за тялото и в резултат го трови. Те обаче не си дават сметка какво количество зеленчуци би трябвало да консумират на едно хранене. Според различни проведени медицински проучвания, човек би трябвало да консумира около 350 грама зеленчуци на ден и малцина ги консумират сурови, както се препоръчва. Да не говорим, че количеството трябва да се увеличи значително, ако човек страда от някакво заболяване или се възстановява след него.

Действително, малко хора днес се възползват от многобройните ползи от зеленчуковите и плодовите сокове и не си дават сметка, че недостигът на хранителни вещества лежи в основата на различни болестни състояния. Чрез приема на прясно изцедени сокове ние се храним на клетъчно ниво и доставяме на организма си живата енергия, витамини и минерали.

Големите количества сок не са така затормозващи стомаха, както е например голямото количество изядена салата. Причината се крие в това, че при приготвянето на сока сме отделили голяма част от целулозата, която е в пулпата. Хората не можем да разграждаме с метаболизма си целулоза, а погълнатите по-големи количества от нея причиняват газове. Затова когато пием сок, той се усвоява бързо и ефективно от стомаха. Не е за подценяване факта, че на болния е нужна енергия за възстановяване на клетките, вместо за храносмилане на твърда храна.

Препоръка: редувайте приема на твърда и течна храна! Така ще запазите здравословния баланс между хранителни вещества, необходими за храненето на клетъчно ниво и баластни вещества, които са важни за перисталтиката.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2021 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies