Меню продукти

Детокс след тежки празници

Започни годината с детокс - лесен и вкусен начин да почистиш тялото си!

 

Стомахът ти и черния дроб ще бъдат облекчени след Коледното преяждане и цялото тяло ще получи повече енергия когато се отърве от токсините. Има още една полза -  ще се вталите малко. Не ти ли звучи чудесно?! Само с два свежи сока от плодове или зеленчуци на ден ще постигнеш чудото! 

Изобилие от мазна храна, сладки, алкохол и какво ли още не по време на празника - не е нужно да си специалист по хранене, за да разбереш, че това  не е идеалния начин да се храниш. Дори повече, тялото ни го подсказва чрез болки в стомаха, умора, главоболие и за капак сланинки тук-таме.

Следователно след края на празниците е най-доброто време да започнеш детоксикация за почистване на тялото. 

Не се страхувайте от детокса

Много хора смятат детокса за нещо ужасно и страшно, като например пиене на литри горчиви отвари и дъвчене на странни билки. Това е голяма грешка. Прочистването (детокса) на тялото може да бъде вкусно и лесно.

Има една разпространена грешка – хората започват изведнъж, без никаква подготовка. За да имаш възможно най-добър резултат, трябва да напредваш стъпка по стъпка и да позволиш на организма да свикне.

Детоксикацията с плодове и зеленчуци е вкусна и ефективна

Най-добрият източник на антиоксиданти са без съмнение пресните плодове и зеленчуци. Никакви изкуствени добавки и витамини не биха могли да заместят "живата храна", така че консумирайте ги колкото можете повече - не може да сбъркате. Има едно общовалидно правило: Колкото са по-тъмни на цвят плодовете и зеленчуците, толкова по-силно детоксикиращо действие имат те. Затова най добри са: червено зеле; цвекло; черно грозде, горските плодове; кейл (диво зеле); листна целина; броколи и домати, но градински :)

Знайте, че всички видове плодове и зеленчуци имат "почистващ" ефект за тялото. Така че, ако не обичате горе изброените видове, може да започнете с изцеждането на ябълки или моркови. 

А защо е важно правенето на сокове? Не е ли достатъчно, ако само ядем повече плодове и зеленчуци?

Работата е там, че детокса чрез пиене на прясно изцеден сок е доста по качествен, в сравнение с яденето на цели плодове. Причината за това е, че тялото ни не може да обработва грубата целулоза, която се намира основно в обелките и пулпата на растенията. Правенето на сокове (или джусинга) отделя тези части от продуктите, и така процесът на храносмилане се фокусира върху усвояването на витамини, минерали и ензими, които са "чистачите" тялото ни и повишават имунната защита. Вместо да храносмила целите плодове и зеленчуци в продължение на часове, стомахът ти ще абсорбира около 80%''' от хранителните вещества във фрешю и то за около само 15 минути.

 За новаците, достатъчно е да замените закуската с два поредни сока през 2 часа преди обяд и готово! Но ефекта ще бъде анулиран, ако все пак за обяд или вечеря "мушнете" хамбургер с пържени картофки, обилно поляти с майонеза и кетчуп. Така че по време на детоксикацията се хранете с лека храна, която ще помогне тялото ти да се почисти.

Когато свикнете с този режим, може да опитате да се храните цял един ден от седмицата само със сокове. Това е по-пълноценна детоксикация. Подобно почистване има голям ефект и ти ще се заредиш с много енергия'.

Детокс без граници!

Можете да пиеш сокове вместо твърда закуска или вечеря. Бъди креативен и комбинирай всички видове плодове и зеленчуци по твой вкус! Изпробвай следните комбинации:

1) ябълки и моркови

2) зеле, цвекло и ябълка

3) кейл, целина, краставица, круша и парче лимон

Добави и парченце джинджифил, който ще направи сока ти пикантен, но пък ще направи силата му х3! 

Сокоизстисквачката - най-важното нещо за качествен сок 

Ако искаш да правиш най-добрия сок, от много богат асортимент от плодове и зеленчуци, включително кореноплодни и зелени листни зеленчуци, трябва да разполагаш със сокоизтисквачка с подходящи характеристики. "Живия сок" се прави с пресоваща сокоизтисквачка. Най-добрият избор е без съмнение групата на нискооборотните пресоващи сок машини, които са универсални и могат да обработят лесно всеки вид плод или зеленчук. Те запазват максимално полезните хранителни вещества, като ги извличат от продукта и ги превръщат в даващ сила сок, от който се нуждаем при детоксикацията. Тези сокоизтисквачки също се почистват много лесно, а се сглобяват за секунди, така че не губиш времето си в миене и суетене в кухнята.

Джусинга - една стъпка в посока по-здравословен начин на живот!

seo plugin e-max.it
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2020 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies