Меню продукти

Зелени растения за зелени коктейли

С добавянето на тези растения значително се повишава полезността на зелените коктейли

Придържайки се към здравословния начин на хранене неминуемо ще срещнете препоръки да включвате в менюто си повече зеленолистни растения. Изключително полезни са за щитовидната жлеза, за подобряване на имунитета, алкализиране на организма и като цялостно изчистване от натрупали се токсини. Изобилие от витамини, минерали, антиоксиданти и хранителни вещества – всичко това можете да осигурите на тялото си чрез зелените коктейли.
Факт е обаче, че не всички обичат тези продукти в натуралния им вид. Ние ви предлагаме да направите с тях сок или смути. Чрез добавянето на зелените растения към рецептите за сок, вие ще получите концентрирана доза витамини, минерали и хранителни вещества, без да се налага да ги дъвчете във вид на салата. Хлорофилът, който съдържат зелените листни зеленчуци дава на тялото ни трансформирана най-чистата слънчева енергия. Чистата слънчева енергия се ползва от клетките ни ежедневно и е доказано, че тя най-добре се ползва под формата на хлорофил, който ни осигуряват само зелените растения.

Сок или смути

Соковете са богати на витамини и антиоксиданти, но почти не съдържат влакнини (ако се правят с центрофужна, високоскоростна сокоизстисквачка), които ни помагат да поддържаме храносмилателната си система активна. В смутито влакнините се запазват, но не всеки обича месестата консистенция на зеленолистните растения. Изберете подходящия вариант за себе си. Кои растения са подходящи за вас? Приготвили сме списък от 5 най-полезни съставки за зелени коктейли.

1.Зеле
Зелето ще ви осигури витамини С и К, както и бетакаротин и калций. Съдържа голямо количество влакнини и фитонутриенти. Антиоксидантите в зелето ще повишат имунитета. Изключително подходящо за профилактика на сърдечно съдови и белодробни заболявания.
2. Спанак
В това растение се съдържат повече от 20 полезни вещества: витамини от В група, растителни белтъчини, ниацин, желязо, магнезий, манган, йод, мед, калий и калций. Спанакът нормализира кръвното налягане, подобрява състоянието на кожата, повлиява възпаленията, защитава тялото от свободните радикали.
3. Рукола
Съдържа голямо количество бетакаротин, витавини С, К и В, калций и хролофил. Изключително полезна е за мозъка и имунната система. Нормализира електролитния баланс на организма. Мощно средство в борбата с онкологичните заболявания.
4. Листа от моркови
Едва ли някой ще се сети да запази листата на морковите, а всъщност, освен че са богати на хлорофил, както всички зелени растения, листата на морковите съдържат магнезий, калий, калций и витамин К.
5. Листа от цвекло
Също както и листата на морковите съдържат много полезни вещества: калций, манган, магнезий, мед, желязо, витамин С, каротин, витамин К. Не ги изхвърляйте, добавете ги в сока си!

Допълнително, ще изброим още зелени листни растения, които са с високо съдържание на хлорофил, минерали и хранителна стойност. Не забравяйте да ползвате в менюто си и магданоз, целина, житна трева, коприва, лапад, кейл, левурда, тученица и салати.

Какви уреди ще са ни необходими

Сок е най-добре да правите с бавнопресоваща сокоизстисквачка, а не с центрофужна. По този начин ще запазите всички нутриенти. Можете да изберете подходяща сокоизстисквачка тук. Препоръчваме ви пресоваща сокоизстисквачка с два вала, защото са най-ефективни при приготвянето на сок от листни зеленчуци. За смутито е добре да използвате здрав и надежден блендер.

В заключение

Това е само малка част от голямото разнообразие от зеленолистни  растения, които можем да включим в менюто си. Експериментирайте, разнообразете диетата си. А сокоизстисквачката и блендерът щи ви помагат да откривате нови вкусове!
 
 
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2023 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies