Меню продукти

8 природни афродизиака за разпалване на романтиката


Вярвате ли в силата на натуралните афродизиаци ? Изпробвайте тези храни с вашата полoвинка и се уверете в тяхната ефектвност.
Стриди
Тези морски дарове са едни от най-популярните афродизиаци. Те имат високо съдържание на цинк и имат репутацията, че са чудодейна храна за любовта и плодородието. Скоро направени проучвания доказват, че стридите съдържат ценни аминокиселини, които са отговорни за производството на половите хормони. Така, че терзайте... хапвайте стриди и се радвайте на бурни страсти в леглото.

Люти червени чушки
Вероятно заради ярко червения си цвят, лютите чушлета се смятат за афродизиак и символ на любовта. Но истината е че, тази подправка стимулира производството на ендорфини - невротрансмитери, произвеждани в мозъка, които допринасят за намаляване на болката и ни даряват с чувство за радост. Лютата подправка ускорява сърдечния ритъм и повишава кръвния поток в тялотo. И не забравяйте да си измийте ръцете след като вече сте се разгорещили 
Шоколад
Чистият шоколад е царя на естествените афродизиаци. Той съдържа множество съединения, които част от тях стимулират производството на допамин - вещество, което предизвиква чувство на възбуда, привличане и еуфория. Не прекалявайте с това сладко изкушение, но не го и отричайте, защото може приятно да ви изненада, освен с божествения си вкус.
Мака
Този сладък кореноплоден зеленчук носи прякора „Перуанска виагра“. Няколко научни изследвания показват, че той притежава качества на афродизиак. Смята се, че екзотичният корен повишава енергичността и издържливостта, подобрява либидото и подпомага общото благосъстояние на организма.
Целина
Целината не е от най-сексуално изглеждащите храни, но съдържа фито-андрогени, които наподобяват структурата на тестостерона като повишават сексуалното желание при мъжете.
Нар
Известен като любовната ябълка, нарът е пълен с полезни качества. Той съдържа множество антиоксиданти, които допринасят за повишаване притока на кръв, а и оттам и на по-висока интимна чувствителност.
Кедрови ядки
Тези малки ядчици са съкровищница на цинк - микролелемент, отговерен за производството на тестостерона. Още през Средновековието, хората са ги консумирали, за да повишат своята издръжливост, тъй като те оказват особено благотворно действие върху сърдечно-съдовата система. Като към това и добавите и повишени нива на тестостерона се получават много добри сексуални постижения. А кой не иска да бъде отличник в кревата ;)
Чесън
Oще от древни времена чесънът е бил използван като натурален еротичен стимулант. Остратата му миризма едва ли ще я свържете със секс, но пък той съдържа важната аминокиселина аргинин, която повишава циркулацията на кръвта, а от там действа приповдигащо и на други части на тялото 

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2023 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies