Меню продукти
Професионелен блендер Tribest Dynapro DPS-1050Tribest Dynapro DPS-1050
Професионелен блендер Dynapro с вакуумна кана и помпа
 Tribest Dynapro вакуумиране и блендиране за свежа и жива храна
Комплект на Професионелен блендер Tribest Dynapro DPS-1050 - всички части
Професионелен блендер от Tribest с 2л кана и индикация за температура на сместа
Професионално изпълнение на каната и оста на ножа
Tribest Dynapro вакуумен капак за блендиране без окисление
Лазерно заточени ножове за перфектен резултат
Професионелен блендер Tribest Dynapro с възможност за подмяна на ножа
Професионелен блендер Tribest Dynapro - лесно управление
Аксесоар с много приложения - лъжица, бутало и бъркалка за блендер
Температурен индикатор на каната за блендер Tribest Dynapro
Вакуумна портативна помпа за  Tribest Dynapro професионален блендер

Tribest Dynablend Pro блендер

Цена:
1275,00 лв
В наличност
1275 BGN
Код на продукта: DPS-1050
Количество:

Описание

DYNABLEND PRO: Мощен блендер за професионална употреба с вакуум 

Tribest Dynapro DPS-1050 е специално проектиран да работи при големи натоварвания както в домашна, така и в търговска среда. За перфектно блендиране на всякакви продукти, включително замразени, устройството е оборудвано с мощен двигател с максимална мощност 2,5 конски сили (1850 вата пикова мощност). Максималната скорост на въртене на ножовете е 33 000 об./мин.

Блендерът има три режима на работа: “Смесване”, “Импулс” и “Комбо”. Първият е за бързо смилане на съставките. Вторият за раздробяване на продуктите. Когато изберете третия режим, блендерът първо разбива съдържанието в пулсиращ режим и след това го смила фино. Потребителят задава скоростта на смесване с помощта на контролер и може да настрои продължителността на работата чрез таймер. Ако таймерът не е настроен,  блендерът  автоматично ще се изключи след 1 минута.

Предимства на вакуумното смесване

Наличието на вакуум помпа превръща Tribest Dynapro DPS-1050 в уникален вакуумен блендер. Разликата в получения резултат се вижда буквално с просто око. Смути, приготвено с вакуум, има деликатна кремообразна текстура и богат естествен цвят, който се запазва  дълго време. И най-важното -  направена във вакуум напитката е много по-здравословна от тази, приготвена в обикновен блендер.

При стандартните блендери, ножове, въртящи се с огромна скорост, нарязват продуктите и мигновено ги смесват с въздушни мехурчета. Кислородните молекули взаимодействат с ценните фитонутриенти на продуктите: протича окислителна реакция. Витамините и ензимите започват да се разпадат. Визуалното проявление на окислителния процес е потъмняване на течността, което е най-забележимо при ябълките и бананите. С всяка минута такава напитка се окислява все повече и повече.

Ако използвате вакуум, проблемът с окисляването може да бъде премахнат. Продуктите в процеса на блендиране няма да взаимодействат с кислорода. Съответно, вкусът на напитката ще стане по-богат, а срокът на съхранение ще се увеличи с няколко часа.

Tribest разработи автоматична вакуумна помпа, която е много лесна за използване. Достатъчно е да я фиксирате върху капака на каната и да натиснете един бутон. В рамките на 10-30 секунди (в зависимост от количеството продукти) всичкият въздух от каната ще се изпомпа. След това можете да стартирате блендера.

Не е необходимо да държите вакуума с ръката си в процеса на работа и да натискате бутона. Просто го натиснете веднъж и оставете вакуумната помпа да свърши работата си. След изпомпване на въздуха от каната, вакуумната помпа автоматично ще се изключи и индикаторът й ще изгасне.

Удобно и бързо отстраняване на ножа

В долната част на каната има пластмасова  заключваща гайка за фиксиране на ножа. Лесно се отстранява чрез завъртане на вградените дръжки и не се нуждае от допълнителни инструменти за разхлабване.

Препоръчва се ножа да се отстранява от каната поне веднъж месечно за по-добро измиване и отделно сушене на резбата на гайката, лагерите на ножовия блок и гумената подложка. Ако възнамерявате да не използвате блендера дълго време - например поради пътуване, препоръчваме да миете и сушите частите според тази схема.

Не е необходимо да отстранявате ножа всеки път, за да почистите каната. Напълнете каната с топла вода до половина, добавете няколко капки течен препарат за миене на съдове и стартирайте блендера за 30-60 секунди, като постепенно увеличавате скоростта до максимум. След това изсипете водата и изплакнете каната.

Изберете времето и скоростта на блендиране

Дисплеят показва текущия режим на работа и оставащото време до края на операцията. Дисплеят свети в различни цветове в зависимост от активния режим. Ръчен режим - син, режим таймер - червен, автоматичен режим - лилав.

Регулатор на скоростта и превключвател  Start / Pause ("Старт / Пауза"). В ръчен режим  завъртете копчето и настройте желаната скорост, след това натиснете центъра на копчето (бутона Start / Pause). Ако времето не е зададено в ръчен режим, операцията ще бъде прекъсната след 1 минута от съображения за безопасност (вградена функция).

Регулатор на времето и смяна на режима. Натиснете превключвателя, за да преминете от ръчен режим към таймер, завъртете превключвателя, за да настроите времето.

  • Три предварително настроени режима на работа улесняват качествените резултати.
  • Ръчният режим позволява по-прецизен контрол над процеса на смесване.
  • Режим таймер позволява да персонализирате времето за смесване за по-ефективни резултати.

Режим "Смесване" и неговото приложение

Бутонът Blend (Смесване) се използва за стартиране на нормалната програма на блендера.

Чрез натискане на бутона Blend (Смесване) блендирате автоматично в рамките на 30 секунди. Всяко натискане на бутона добавя 30 секунди към общото време на смесване.

Например: кликнете 3 пъти върху бутона Blend (Смесване), за да смесите за 1,5 минути ( 3х30 секунди = 90 секунди). Таймерът се нулира до 00:00, когато  натиснете  бутона Start / Pause.

Импулсен режим и неговото приложение

Бутонът Pulse (Импулс) е предназначен за стартиране на блендера за кратки интервали.

Натиснете бутона „Импулс“, за да активирате импулсния режим за 30 секунди. Всяко натискане на бутона "Импулс" добавя 30 секунди към общото време на работа.

Например: натиснете бутона "Импулс" 3 пъти, за да работите 1,5 минути. Таймерът се нулира до 00:00, когато  натиснете бутона Start / Pause .

Режим "Комбо" и неговото приложение

Бутонът (Combo) автоматично стартира предварително програмирания комбо режим: продуктите се обработват три пъти в режим “Импулс” и след това започва смесването в рамките на 30 секунди. Всяко натискане на комбо бутона добавя 30 секунди към общото време на изпълнение.

Например: натиснете бутона “Combo” 3 пъти, за да работите 1,5 минути (3 х 30 секунди). Таймерът се нулира до 00:00, когато  натиснете бутона Start / Pause.

Общи препоръки за употреба

Важно е да се спазва правилната последователност при поставяне на продуктите в каната на блендера. За по-ефективно смесване се препоръчва да се поставят по-меки и сочни съставки на дъното на кана и след това по-твърди, сухи и накрая лед. При блендиране желателно е да се добави вода или друга течност.

Блендерът е оборудван с автоматична защита от претоварване. Тази вградена функция е предназначена да предпазва двигателя и да предотвратява прегряването на устройството.

За да почистите блендера, достатъчно е да избършете корпуса с влажна мека кърпа или гъба. Никога  не потапяйте основата на мотора във вода.

Смесителна кана

Блендерът Dynapro DPS-1050 е снабден с 2-литрова кана, направена от безопасен полимер на Tritan. Материалът е оптимален за употреба при кухненските уреди. На първо място, каната се оказва много лека в сравнение със стъклена кана с този обем, което е изключително важно при активно използване на блендера в търговски условия. Второто предимство на материала е супер здравина. Дори и след дълъг период на работа, каната ще бъде в перфектно състояние. Също така Tritan кополиестера не съдържа бисфенол-А и не отделя вредни вещества при контакт с хранителни продукти.

Индикатор за режим "сурова храна"

Всички кани Dynapro имат уникална опция - специален стикер, който реагира на температурните промени.

Стикерът с термохроматичната боя променя цвета си в зависимост от степента на нагряване на продуктите в процеса на бленидиране. Това ви позволява да контролирате визуално степента назатопляне на съда, дори и да сте на другия край на кухнята. Стикерът променя цвета си от син в бял когато температурата на съдържанието в каната надвиши 47.7 °C. Това се случва когато блендера работи дълго време при максимална скорост. Според системата, приета в Съединените Щати, тази марка е горната граница на допустимата температура при преработката на сурови храни. По този начин можете да приготвите храна си, като запазите максималната полза от всички съставки.

Корейско качество

Tribest е мултинационална компания със седалище в Калифорния и производствени центрове в Южна Корея. И двете страни имат строго законодателство за безопасност. Купувайки блендер Tribest Dynapro, можете да сте абсолютно сигурни в качеството на материалите и високото ниво на изпълнение.

Комплектът включва

  • Корпус с двигателя на блендера. Изработен от безопасна пластмаса, оборудван с гумени крака за по-голяма стабилност.
  • Кана с вместимост 2000 мл  е  направена от изключително здрав полимер Eastman Tritan, който не съдържа бисфенол А и е абсолютно безопасен за здравето.
  • Блок от 4 ножа, изцяло изработени от неръждаема стомана.
  • Вакуумна капачка. Състои се от две части. Лесно се поставя и измива. Винаги използвайте както голямата, така и малката  капачка по време на работа.
  • Вакуумна помпа. Можете да използвате ръчната вакуум помпа, за да изпомпвате въздух от каната или други съдове за вакуумно съхранение.
  • Лъжица-бутало от неръждаема стомана. Използвайте за смесване или изтласкване на продукти по време на смесването.

Технически характеристики

Мощност (максимална): 1850 W

Обороти: 33 000 об/мин

Непрекъснат режим на работа: до 10 минути

Вместимост на каната: 2000 мл от Tritan co-polyester (BPA-free)

Ножове: с 4 остриета от неръждаема стомана

Размери: 460 x 250 x 270 mm

Тегло:  5,9 кг

Марка/модел:  Tribest/ Dynapro DPS-1050

Произведено в: Южна Корея

Гаранция: 1 година


Коментар

Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този продукт.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2023 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies