Меню продукти

10 невероятни ползи на джинджифила1. Освежава дъха
Джинджифилът за дълго ще освежи дъха ви. За целта сдъвчете едно малко парче или натъркайте зъбите си с него. Е, да, малко е лютив на вкус, но пък добрият му е ефект е дълготраен :)
 2. Чудесно антисептично средство
Джинджифилът е мощен антисептик. Притежава  антибактериални, противовъзпалителни и бактерицидни свойства. Повлиява патогенната флора, възпепятства развитието на вредни микроорганизми.
3. Натурално болкоуспокояващо
При зъбобол сдъвчете парче джинджифил. Това значително ще намали неприятните усещания.
4. Лек при настинка и грип
Заради силните си антисептични свойства джинджифилът ще ви помогне да се справите с първите симптоми на настинка и грип. Ако болестта вече ви е настигнала, то чаят с динджифил, мед и лимон бързо ще ви вдигне на крака. С по-голяма доза джинджифил ще постигнете сгряване на тялото Ви и отпушване на носа.
5. Понижава нивата на лошия холестерол
Веществото гингерол, което се съдържа в джинджифила, подпомага да редуцирате нивата на лошия холестерол, което ще ви предпази от запушване на кръвоносните съдове. Започнете редовно да пиете чай от джинджифил, добавяйте го към ястия, салати или сок.
6. Природен афродизиак
Джинджифилът засилва кръвообръщението в органите на малкия таз.
 7. Срещу гадене, отпадналост и сънливост
Ако трудно понасяте дългите пътувания и неприятните усещания като гадене и повръщане, винаги взимайте със себе си джинджифил или етерично масло от джинджифил. Дори ароматът на този корен ще ви тонизира и освежи в такива ситуации.
8. Ободрява и енергизира
Дори и една чаша чай от джинджифил е в състояние да ви тонизира не по-зле от кафето.
9. Подпомага отслабването
Задължително включете джинджифила в диетата си. По този начин ще засилите обменните процеси, което от своя страна ще доведе  до по-бързото разграждане на мазнините. Също така, джинджифилът ще регулира работата на стомашно-чревния тракт, черния дроб и дебелото черво. Подходящ е при лечение от чревни паразити.
10. Повишава имунитета
Редовната употреба на чай/сок от джинджифил значително ще повиши имунитета, както и съпротивителните сили на организма в сезона на настинките. Хора, които приемат джинджифил оздравяват много по-бързо. Особено се препоръчва консумацията на този чудотворен корен през пролетта, зимата и есента, когато организмът има нужда от допълнителна имунна защита.
Ако ви е трудно да свикнете със специфичният, леко парещ вкус на джинджифила, можете да добавяте малки количества в сока или смутито си, като постепенно увеличавате дозата. Настържете пресен джинджифил като подправка на салатата си - малко количество ще придаде екзотика на салата. Особено поджоходяща комбинация е салата от други кореноплодни, като морков, цвекло, ряпа и джинджифил.
Една идея от нас: Смути с банан и джинджифил

Опитайте и ще почувствате невероятните ползи за здравето!

 

Зелено смути с Vitamix

Актуално видео

Status вакуум продукти


Комо мелници

KoMo немски мелници
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2022 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies