Меню продукти
Съд за готвене - тажин Risoli Dr GreenСъд за готвене Risoli Dr Green, от плътен алуминий с незалепващо покритие
Тажин: съд за готвене от Risoli - Dr Green
Съд за готвене Risoli Dr. Green - перфектиния тажин
Съд за готвене Risoli Dr Green
Съд за готвене Risoli Dr Green - здравето започва от добрия тиган!

Съд за готвене Risoli Dr Green

Цена:
140,00 лв
Не е наличен
140 BGN
Код на продукта: Rt2
Заяви

Описание

С Dr. Green винаги ще имате по-добри резултати при готвенето!  

Тажинът е специален съд за готвене при ниски температури. Произходът му идва от древните варварски племена и бил ползван за задушаване на местни ястия, типично за северно-африканската кухня. В наши дни, в Мароко се използва за задушаване на всякакви видове ястия. Тажинът се разпространява по цял свят, заради удобството и добрите резултати, които се постигат с негова помощ. Съдът традиционно се състои от две части: долна част с нисък ръб и коничен овален капак, който остава върху основата докато трае готвенето. Формата на капака е така конструирана, че да улеснява издигането на парите нагоре по време на печенето и да ги кондензира и връща обратно надолу към ястието, като го запазва сочно и ароматно по такъв начин. Долната част на съда може да се ползва за директно сервиране на ястието, като се ползва подложка за горещо.

Тажинът на Risoli - Dr. Green e изработен от висококачествен лят, масивен алуминий с незалепващо покрите на водна основа със зелен камък(Greenstone®). Покритието е с висока износоустойчивост, подходяща за интензивно всекидневно използване в сравнение със стандартните тигани и съдове за готвене.  В комплект с порцеланов капак, изработен от фина грес-керамика.

Изключително удобен за приготвяне на зеленчуци, риба, крехко червено месо във фурна, на пара или чрез бавно готвене. Подходящ за готвене на слаб огън. Специалната  форма на капака е предназначена да улесни връщането на конденза надолу като допълнително насища ястието с аромати, прави го по-меко, сочно и вкусно. Изработен от лят алуминий с висока плътност, което позволява равномерното разпределение на топлината по цялата повърхност на съда. Така вашите продукти ще бъдат равномерно задушени и изпечени без изгаряне или залепване.

Доброто здраве започва от добър тиган!

Характеристики

 • Незалепващо покритие от Зелен камък 
 • Висококачествен лят алуминий
 • подходящ за всички видове котлони без индукционните - керамични, традиционни, газови
 • 100% нетоксични и безопасни за здравето мателиали без  PFOA
 • Икономия на енергия
 • Готвене без мазнини
 • Размери: 26 х 26 х 20
 • Тегло: 2,5 кг
 • Диаметър: 24см
 • Дебелина:  6 mm на съда
 • Производител: RISOLI, Italy
Полезни съвети

При първото ползване намажете с масло или олио за готвене съда и оберете с хратиена салфетка излишното количество. Винаги гответе на възможно по-ниска температура без предварително подгряване. Вашият алуминиев съд се загрява достатъчно бързо. Не използвайте метални прибори, които могат да увредят незалепващото покритие. Изчаквайте съда да се охлади преди измиване. 
За по-дълъг живот не се препоръчва миене в миялна машина, както и използване на абразивни препарати и телени гъбички. Топла вода и малко препарат са достатъчни, за да почистят идеално вашият съд Dr. Green. Съхранявайте внимателно съда, като го пазите от ндраскване. Периодично "подхранвайте" специалното незалепващо покритие, като намазвате с малко количество мазнина, и обирате излишъка със салфетка. Така Вашият Risoli тиган ще ви служи дълги години!

Продуктът е с елегантна опаковка, подходяща за подарък! Направи подарък с пожелание за здраве на любими хора!

Коментар

Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този продукт.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2021 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies