Меню продукти
KoMo millsFidibus XL mill
KoMo mills
KoMo mills
KoMo mills

Мелница за зърно Fidibus XL

Цена:
969,00 лв
В наличност
969 BGN
Код на продукта: FXL
Количество:

Описание

Невероятно бърза и мощна

Kаменната мелница Fidibus XL мели брашно два пъти по-бързо от другите малки модели Fidibus. Чудесна за големи кухни и ентусиасти.

Мелене на зърнени култури

Зърнените култури трябва да бъдат колкото се може по-чисти и сухи. Ние препоръчваме пълното сушене на зърното един ден предварително, например върху парното. Ако мелите влажни зърна, настойте мелницата на "едро". По-грубото мелене е възможно, дори ако мелите по-мазни продукти като овес и соя. Може също да смелите морска сол, изсушени зеленчуци, различни подправки, гъби или кафе, но трябва да бъдат напълно сухи. Избягвайте меленето на мазни култури, като лен, коноп, сусам или макови семена – по време на меленето камъните на мелницата ще се зацапат от мазнината и ще загубят способността си да мелят.

Всички електрически мелнички за зърно на KоMо имат много здрави и силни смилащи камъни, които са произведени от смес от керамика и корунд. Материалите са споени при висока температура в пещ. Смилащите камъни са поставени в пространство, направено от пластмасови и гумени материали, които нямат досег със зърното и не влияят на качествата на готовото брашно. Специално изработеният електрически мотор произвежда достатъчно сила и е много тих. Дървесината за направата на мелницата е от екологично отглеждани гори и е защитена с органични растителни масла. За производството на мелниците е подбирана само най-добрата букова дървесина. Едрината на брашното може да бъде плавно регулирана от по-едро към по-фино. Просто завъртете фунията и изберете желаната степен за смилане на брашно. Камерата за смилане лесно може да се отвори без инструменти.

Фунията побира 1200 гр., които лесно ще се превърнат в брашно достатъчно за два хляба.

Позволява смилането на всякакъв вид зърнени култури като пшеница, ръж, ечемик, елда, просо, ориз, лимец и царевица. Без значение дали е ечемик, просо, царевица, ориз, ръж, пшеница или лимец, всичко се превръща в най-финото брашно, което е идеално за Вашите кулинарни шедьоври.

Какво друго е важно?

Мелничката също така прави най-финото брашно от зърна без затопляне. Чрез поддържането на ниска температура по време на смилането се запазват ензимите, маслата и витамините живи. Компактността на мелниците за зърно я прави много ценен уред за всеки, който се радва на здравословна кухня. Всички мелнички КоМо имат гаранционен срок от 12 години, но ще Ви служат много по-дълго. Уреди с атрактивен дизайн за Вашата кухня!

 

Характеристики

 • чиста букова дървесина, импрегнирана с органични масла
 • капацитет на мелене: 200 гр./мин.
 • капацитет на фунията: 1200 гр.
 • производителност: до 5кг.брашно на едно мелене (30 мин. непрекъсната работа)
 • диаметър на камъните: 85 мм.
 • мощност: 600 W
 • препоръчва се за: пшеница, ръж, ечемик, елда, просо, ориз, амарант, лимец, царевица
 • не се препоръчва за: мазни семена и влажни продукти
 • ниво на шум: ~ 72 децибела
 • тегло: 9 кг.
 • височина до улея за брашно: 160 мм.
 • размери: 365/165/165 мм. (в/ш/д)
 • гаранция: 12 години.

 

Коментар

Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този продукт.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2020 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies