Меню продукти

Пърленка от лимец и подправки



Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно от лимец
  • ¾ чаша кисело мляко
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сол (морска, хималайска)
  • 4 с.л. пресен копър
  • 1 скилидка чесън, смлян
  • 1½ с. л. кокосово масло (или друга растителна мазнина)

Начин на приготвяне:

  1. Сложете брашното, бакпулвера и солта в купа.
  2. Добавете киселото мляко и половината от копъра. Разбъркайте добре, докато се смесят всички съставки.
  3. Изсипете сместа върху чиста и леко набрашнена повърхност и започнете да месите тестото, докато стане еластично (около 3 минути).
  4. Върнете тестото в купата, покрийте го с похлупак и изчакайте да втаса за около 30 мин.
  5. Готовото тесто разделете на 6 равни части и оформете плоски питки.
  6. Загрейте тиган с незалепващо покритие и добавете ½ с. л. кокосово масло.
  7. Сложете пърленката да се печете около 3 мин, докато мехурчетата не покафенеят. След това обърнете я обърнете и запечете за още 3 мин, докато стане готова.
  8. Повторете процеса и с останалите плоски хлебчета, като добавяте кокосово масло, ако е необходимо.
  9. Непосредствено преди сервиране затоплете хлебчетата във фурна за около 5 минути. В малка купичка смесете разтопено кокосово масло, чесъна и останалата част от копъра . С помоща на готварска четка разнесете соса върху пърленките.
  10. И Бон Апети!

 

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2023 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies