Пърленка от лимец и подправки

Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно от лимец
- ¾ чаша кисело мляко
- ½ ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сол (морска, хималайска)
- 4 с.л. пресен копър
- 1 скилидка чесън, смлян
- 1½ с. л. кокосово масло (или друга растителна мазнина)
Начин на приготвяне:
- Сложете брашното, бакпулвера и солта в купа.
- Добавете киселото мляко и половината от копъра. Разбъркайте добре, докато се смесят всички съставки.
- Изсипете сместа върху чиста и леко набрашнена повърхност и започнете да месите тестото, докато стане еластично (около 3 минути).
- Върнете тестото в купата, покрийте го с похлупак и изчакайте да втаса за около 30 мин.
- Готовото тесто разделете на 6 равни части и оформете плоски питки.
- Загрейте тиган с незалепващо покритие и добавете ½ с. л. кокосово масло.
- Сложете пърленката да се печете около 3 мин, докато мехурчетата не покафенеят. След това обърнете я обърнете и запечете за още 3 мин, докато стане готова.
- Повторете процеса и с останалите плоски хлебчета, като добавяте кокосово масло, ако е необходимо.
- Непосредствено преди сервиране затоплете хлебчетата във фурна за около 5 минути. В малка купичка смесете разтопено кокосово масло, чесъна и останалата част от копъра . С помоща на готварска четка разнесете соса върху пърленките.
- И Бон Апети!