Меню продукти

Пълнозърнест хляб с хлебопекарна Sana Standard



В тази рецепта Ви разкриваме тайната на приготвяне на пълнозърнест здравословен хляб с хлебопекарна Sana със съд за печене от неръждаема стомана.

Подгответе следните продукти

  • 600 гр. пълнозърнесто пшенично брашно смляно на каменна мелница
  • 120 гр. закваска
  • Семена за поръсване: микс от сусам, тиквено, слънчогледово, ленено семе
  • 7 гр сол
  • 1 с.л. кимион
  • 400 мл. вода
  • 3 с.л. растително олио (слънчогледово,сусамено, тиквено или ленено)

Начин на приготвяне

Смелете брашното в домашна каменна мелница Sana. Първо намажете съда за печене с олиото. По възможност обмажете и бъркалките, за да улесните максимално изваждането на готовия хляб от съда. Сипете водата в съда за печене, след това добавете прясно смляното брашно, закваската, солта и кимиона. Паставете съда за печене в хлебопекарна Sana Standard. Настройте програмата на хлебопекарната по следния начин:

PREHEAT (предварително загряване): OFF

KNEAD 1 (месене) 3 мин. P=3 (където Р е скоростта на месене)

RISE 1 (втасване) 2 ч. на 27°C  /ако ползвате мая – 45 мин, на 30°C/

KNEAD 2 (месене) OFF

RISE 2 (втасване) 2 ч, 37 °C  /ако ползвате мая – OFF/

BAKE 1 (печене) 15 мин 150 °C

BAKE 2 (печене) 75 мин 140 °C

Общо време: 5ч 33мин

Оставете хляба да изтине около 1 час или поставете тавичката в студена вода за по-бързо, за да можете по-лесто да извадите хляба. Помогнете си с шпатула или нож за мазане, за да отлепите хляба от стените, като внимавате да не го раздробите. Обърнете съда за печене и тръснете, дори леко тупайте съда докато извадите изпечения хляб.
Нарязва се едва след пълното изстиване. 

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2020 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies