Бананов кекс с фурми и шоколад

Този кекс стана любимият ми, след като веднъж го опитах! Опитайте и Вие!
Необходими продукти
- 5 узрели банана
- 3 ч.л. какао или рожков
- 1 ч.ч. брашно от елда (ако не харесвате аромата, можете да замените с друго безглутеново брашно)
- ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно (най-добре прясно смлян лимец с домашна каменна малница Milla )
- 10 -12 големи фурми
- ½ ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. кокосово масло
- ядки по избор (орехи, бадеми и др.)
- какао или настърган черен шоколад
Начин на приготвяне
Намачкайте 4 банана, за предпочитане с блендер. Към тях добавете какао или рожков (аз използвам какао, придава по-богат шоколадов цвят, а с рожков вкусът ще бъде "по-мек"), двата вида брашно, бакпулвер, ядки.
Измийте добре фурмите, но е по-добре предварително да ги накиснете във вода, обелете и отстранете костилките, разбъркайте с вилица или блендер , добавете разтопеното кокосово масло към сместа. Добавете какао или натрошен шоколад, разбъркайте. Отгоре поръсете с ядките. Печете във фурната 45-50 минути.
А 5-тият банан изяжте докато се изпече кекса ;)