Меню продукти

Тиквен пай




Необходими продукти:

  • 600 г тиква;
  • 300 г пълнозърнесто брашно;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 1 ч.ч. стафиди;
  • канела;
  • 1 ч.л. сода за хляб;
Начин на приготвяне:
Накиснете стафидите в топла вода за около  15-20 минути. Обелете и нарежете на малки парчета тиквата. Към тиквата добавете захарта ( необходимо е да изчакате тиквата да пусне сок и захарта да се разтвори). Отцедете стафидите.
Хубаво е да смеляте зърното с домашна каменна мелница непосредствено преди готвене, за да запази брашното всички витамини, микроелементи и ензими.  Към тиквата добавете пълнозърнестото брашно, сода, канела  и стафиди. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа в предварително намазнена форма за печене. Печете  един час на 180°С.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2025 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies