Тиквен пай

Необходими продукти:
-
600 г тиква;
-
300 г пълнозърнесто брашно;
-
1 ч.ч. захар;
-
1 ч.ч. стафиди;
-
канела;
-
1 ч.л. сода за хляб;
Начин на приготвяне:
Накиснете стафидите в топла вода за около 15-20 минути. Обелете и нарежете на малки парчета тиквата. Към тиквата добавете захарта ( необходимо е да изчакате тиквата да пусне сок и захарта да се разтвори). Отцедете стафидите.
Хубаво е да смеляте зърното с домашна каменна мелница непосредствено преди готвене, за да запази брашното всички витамини, микроелементи и ензими. Към тиквата добавете пълнозърнестото брашно, сода, канела и стафиди. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа в предварително намазнена форма за печене. Печете един час на 180°С.