Меню продукти

Нахутен хляб с чушки



Необходими продукти 

  • Брашно от нахут - 2 ч.ч.
  • Ленено брашно - 2 с.л.
  • Типово брашно - 2 с.л.
  • Сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • Захар - 1 щипка
  • Сол - 1 ч.л.
  • Вода - 350 мл
  • Олио - 1 с.л.
  • Чушки - 1 бр. червена
  • Лимонов Сок - 1 с.л.

Начин на приготвяне

В купа смесваме трите вида брашно, сол, захар и содата за хляб. Смесваме водата с лимоновия сок, олиото и всичко се разбърква с вилица.

Чушката е сурова, почистена от семената и нарязана на парченца. Добавя се и отново се разбърква.

В намазана с олио тавичка и поръсена с нахутено брашно сипваме получената смес. Печем в загрята фурна на 170 градуса около 35 минути.

Изважда се и щом се охлади, се нарязва.

Това брашно е без глутен и не очаквайте да бухне.

Хлябът е плътен, засища бързо и е здравословен! Колкото по-бавно се пече този вид хляб, толкова е по-жив и полезен!

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2025 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies