Нахутен хляб с чушки

Необходими продукти
- Брашно от нахут - 2 ч.ч.
- Ленено брашно - 2 с.л.
- Типово брашно - 2 с.л.
- Сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
- Захар - 1 щипка
- Сол - 1 ч.л.
- Вода - 350 мл
- Олио - 1 с.л.
- Чушки - 1 бр. червена
- Лимонов Сок - 1 с.л.
Начин на приготвяне
В купа смесваме трите вида брашно, сол, захар и содата за хляб. Смесваме водата с лимоновия сок, олиото и всичко се разбърква с вилица.
Чушката е сурова, почистена от семената и нарязана на парченца. Добавя се и отново се разбърква.
В намазана с олио тавичка и поръсена с нахутено брашно сипваме получената смес. Печем в загрята фурна на 170 градуса около 35 минути.
Изважда се и щом се охлади, се нарязва.
Това брашно е без глутен и не очаквайте да бухне.
Хлябът е плътен, засища бързо и е здравословен! Колкото по-бавно се пече този вид хляб, толкова е по-жив и полезен!