Меню продукти
Сушилня за плодове, зеленцуци, месо, билкиStatus дехидратор
Сушилня за плодове, зеленцуци, месо, билки
Сушилня за плодове, зеленцуци, месо, билки
Сушилня за плодове, зеленцуци, месо, билки
Сушилня за плодове, зеленцуци, месо, билки
Сушилня за плодове, зеленцуци, месо, билки
Сушилня за плодове, зеленцуци, месо, билки
Сушилня за плодове, зеленцуци, месо, билки
Сушилня за плодове, зеленцуци, месо, билки

Status дехидратор

Цена:
370,00 лв
290,00 лв
Не е наличен
290.00000 BGN
Код на продукта: Status30
Заяви

Описание

БЪРЗО, ИКОНОМИЧНО, СЛОВЕНСКО 

Сушенето е най-старият начин за консервиране на плодовете. Освен замразяване и консервиране, това е и най-добрият начин за съхранение на храна. Изсушаването или дехидратирането извлича водата от продуктите, което предотвратява развитието на микроорганизми и причинява гниене на храната.

Здравословни домашни закуски от сушени плодове

Възползвайте се от изобилието от плодове и зеленчуци през лятото и есента и пригответе здравословни закуски за зимата. Ябълковите рула със сигурност ще върнат спомените от детските Ви години. Дехидратирайте сливи, череши и праскови или пригответе домашна зеленчукова смес от моркови, праз, лук, целина, чушки, див лук, розмарин и босилек. Тази домашна билкова смес ще направи ястията Ви още по-вкусни. Тъй като не съдържа консерванти или добавки, е подходяща и за тези, които са чувствителни към определени добавки в купените от магазина смеси от подправки.

Идеи за сушене на плодове и зеленчуци

Пригответе дехидратирани плодове за децата си, защото са богати на витамини и фибри. Нека се наслаждават на здравословни домашно приготвени десерти без добавена захар и консерванти; предложете им цветни зеленчукови чипсове вместо купените от магазина. 

Изсушете малко моркови, лук, целина, праз, чушки и див лук; смлете ги и ги смесете, за да направите домашно приготвена вкусна смес от подправки, която не съдържа никакви консерванти или подобрители на вкуса.

Още предимства на дехидратора за храна Status

Дехидратиращият уред е универсален и може да се използва и за приготвяне на кисели млека, лакомства за котки и кучета, за сушене на ядки и приготвяне на цитрусови и флорални декорации. За повече идеи и предложения прочетете включеното ръководство за експлоатация.

Защо да изберете Status дехидратор с капацитет от 30 литра?

Включва осем тави за сушене. Неговият метален корпус гарантира максимално добрия процес на сушене, използвайки възможно най-малко електричество, също така, няма опасност от пожар, както при евтините пластмасовите дехидратори. Вентилаторът от задната страна на дестилатора издухва въздуха хоризонтално - това означава, че просто се обръщат тавите от ляво на дясно за равномерно изсушаване, ако е необходимо. Няма нужда от разместване на тавите на различни нива, както е при кръглите дехидратори, при които въздушният поток тече отдолу нагоре.

Осем тави за сушене с обща работна повърхност 0,74 m 2 (една тава е с размери 37 x 25 cm) ще са достатъчни за приготвяне на големи количества плодови закуски или за изсушаване на зеленчуци за Вашата домашна смес от подправки. Препоръчваме храни с подобна структура и съдържание на влага да се сушат едновременно. Процесите на сушене на зеленчуци, плодове и билки са много различни един от друг.

Дехидратирането на храни определено е вид процес, който трябва да се наблюдава и коригира. Ако забележите, че отделните хранителни продукти изсъхват по-бързо от другите, извадете ги от дехидратора и ги съхранявайте в затворен съд или във вакуум. Ако забележите, че хранителните продукти в близост до вентилатора изсъхват по-бързо, просто завъртете тавите по средата на процеса, така че тези храни да са далеч от вентилатора.

Кой е най-добрият начин за съхранение на дехидратирани храни?

Сушените ябълки, круши и особено сушените гъби бързо абсорбират влага от околната среда. Ето защо те трябва да се съхраняват в херметически затворени съдове или пликове веднага след като изстинат.  Вакуумните запечатващи торбички и  вакуумните контейнери са най-подходящи, тъй като без кислород продуктите се запазват за маскимално дълъг срок.

Поддръжка и почистване

Преди първата употреба пуснете дехидратора празен за поне 1/2 час при най-висока температура. Измийте тавите след всяко сушене на ръка или в съдомиялна машина. Най-простият начин да премахнете засъхналите остатъци е да накиснете тавите в топла вода и след няколко минути да изчистите с чекта или гъба упоритите засъхнали храни.

Материали

Корпусът и тавите са метални, а вратата е от закалено стъкло.

Технически характеристики

Температурен диапазон: 50 °C дo 80 °C

Таймер: 12 часа

8 бр. тави (4 тави с  по-големи и 4 тави с по-малки отвори)

Размери на тавата: 370 mm x 250 mm

Работна площ: 0,74 кв.м.

Напрежение, честота и мощност: 220-240 V~, 50-60 Hz, 650 W

Тегло: 8,5 кг

Размери: 505 × 360 × 327 мм

Гаранция: 2 години

 

Коментар

Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този продукт.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2024 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies