Меню продукти
Дехидрататор Counter Intelligence IR D5Инфрачервена сушилня
Дехидрататор плодове, зеленчуци, месо, подправки
Дехидратор с инфрачервена светлина
Дехидрататор с два режима на сушене
Сушилня с метални тавички
Въздушен филтър за премахване на праха от входящия въздух
Дехидрататор Counter Intelligence IR D5

Инфрачервена сушилня CI

Цена:
1174,00 лв
В наличност
1174 BGN
Код на продукта: IR D5
Количество:

Описание

Революционният дехидратор CI с 2 различни режимa на сушене - "На Слънце" и "На Сянка"    

Тази изключителна машина има функционални предимства пред стандартните дехидратори за храна. А  заради изключителния си външен види, разбираемо печели награди и за дизайн.

Основното предимство на тази сушилня е соларният режим, който използва близко инфрачервено (NIR) лъчение и действа на храната по същия начин, както слънчевите лъчи.

ПРИНЦИП И ПРЕДИМСТВА НА СУШЕНЕТО С ИНФРАЧЕРВЕНО ЛЪЧЕНИЕ

NIR (Near Infrared Ray) е инфрачервена светлина с къса дължина на вълната от 0,75-3 микрометра, разположена извън инфрачервения спектър.

Инфрачервеното лъчение обикновено се използва в индустрията или медицината поради много по-високата топлинна ефективност от видимата светлина или ултравиолетовите лъчи. Това води до по-бързо изсушаване и минимизиране на разрушаването на хранителните вещества в храната. Тази иновация намалява консумацията на енергия, повишава ефективността и съкращава времето за сушене. Благодарение на използването на инфрачервено лъчение, сушилнята IR D5 може да оптимизира процеса на сушене на различни суровини.

Дехидраторът IR D5 има и въздушен филтър за премахване на праха от входящия въздух, преди да достигне до Вашата храна. 

Като се побира в относително удобния за кухнята размер, IR D5 предлага изненадващо голямо пространство за сушене, оборудван с 5 хоризонтални тави за сушене от неръждаема стомана. В режим "Слъце" капацитетът на дехидратора се увеличава, тъй като съставките могат да бъдат по-дебели и наредени по-близо една до друга, тъй като има по-малка зависимост от изсушаване от повърхностния въздух. С възможно най-оптималния размер за повечето домове, този дехидратор също е един от най-тихите в нашата гама и определено е с най-красивия външен вид. В слънчев режим инфрачервеният нагревател затопля вътрешността на храните, както и повърхността, точно както би направила инфрачервената слънчева светлина. Ароматите на сушените продукти са по-интензивни, също като при сушените на слънце продукти, но цветовете са по-живи и ароматът е по-изразен, отколкото при продукти сушени в стандартни дехидратори с топъл въздух.

Интелигентност и лекота на използване

Оставете CI да свърши работата вместо Вас в автоматичен режим. С едно натискане на бутона AUTO, дехидраторът автоматично ще се настрои на режим „Слънце“ и температура до 70ºC. Сензорът ще измери нивата на влага в сушилната камера и ще спре процеса на сушене веднага щом нивата на влага достигнат 3% или по-ниско.

Автоматичният режим е много удобен и идеален, ако искате пълна гаранция за безопасност на храните при сушене на съставки като месо и риба. Като алтернатива има контрол на температурата между 35 и 70ºC както за сушене в слънчев режим, така и за режим „Сянка“ и както бихте очаквали, има и таймер за оставащо време. В режим "Сянка" дехидраторът работи по-скоро като стандартен модел, който е по-добър за някои по-деликатни съставки и е предпочитан от любителите на суровата храна.

Режим „На Слънце“ 

Слънчевият режим използва NIR (Near Infra-Red/Инфраред) и има същия ефект върху храната като слънчевите лъчи.  Режимът запазва съдържанието на витамин D в храните, както и другите хранителни вещества и минерали. При храни, като праскови, месо и риба, NIR предотвратява разлагането. В този режим можете да приготвите  вкусни сушени домати, говеждо месо и други храни, които се нуждаят от малко допълнителна слънчева топлина, за да им придадат тази вкусна текстура и вкус.

Режим „На сянка

Този режим, се препоръчва когато храната трябва да се изсуши с контролирана топлина и циркулация на въздуха, това е добра опция за сурови рецепти. Този режим е идеален за приготвяне на рецепти със сурова храна като чипс от кейл/зеле/, плодови палачинки и др. С подобрената система за контрол на температурата, температурите могат да се контролират и поддържат под задаена граница през целия процес на дехидратация.

По-дълъг срок на годност и повече хранителни вещества

С дехидратора IR D5 можете да консервирате храни, без да се притеснявате за опасни добавки. Дехидратирането е отличен начин за запазване на хранителните вещества само 3 до 4% от хранителните вещества се губят по време на процеса на дехидратация. Това е така, когато храните се сушат при ниски температури (под 43ºC), което не позволява топлината да унищожи ензимите. В режим „Слънце“ можете да запазите по-високи нива на витамин C и D.

Иновация и дизайн

С преливащата светлина на LED дисплея, ще Ви бъде простено, ако си помислите, че ако Apple произвеждаха кухненски уреди, те щяха да изглеждат по този начин. Това е абсолютно зашеметяващо. Изчистените линии и гладките повърхности също така правят този дехидратор най-лесният за почистване в нашата гама. Докато качеството е очевидно, то веднага щом отворите прецизно проектираната врата с нейната топлоотразяваща полирана неръждаема облицовка ще откриете и другите предимства на иновативния дизайн.

Твърде рано е да сме сугурни, но смятаме, че инфрачервените дехидратори вероятно ще станат много популярни през следващите години. 

Направете свои собствени сушени плодове, зеленчуци, меса, плодови десерти, сурови крекери и кисело мляко с CI IR5! 

Характеристики

 • 5 тави от неръждаема стомана
 • Мощност: 500 W
 • Ниво шум: 40 db
 • Температурен диапазон: 35-70 ℃
 • Таймер: до 99 ч или без ограничение
 • Хоризонтален въздушен поток
 • Материали: Тави - неръждаема стомана, основа - ABS, въздушен филтър - плат
 • Размери: 400x463x282 мм
 • Тегло:10 кг
 • Произведен в: Южна Корея
 • Гаранция: 2 години
 • Площ на тавата: 33 x 35,5 cm
 • Обща площ за сушене: 0.586 m2 или обем 7L

Коментар

Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този продукт.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2024 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies