Меню продукти
Комплекс Витамин В12 и В6 + Метил ФолатВитамин В 12, Jarrow, 1000mcg + Метил Фолат + Вит. В6
Комплекс Витамин В12 и В6 + Метил Фолат на Jarrow
Jarrow Витамин В12 и В6 + Метил Фолат
Комплекс Витамин В12 и В6 + Метил Фолат, хранителна информация

Витамин B12 + Фолиева киселина + пиридоксал-фосфат (Р5Р)

Цена:
50,00 лв
В наличност
50 BGN
Код на продукта: B12-FPP
Количество:

Описание

Перфектна комбинация от В-12, В-6 и фолиева киселина  

Jarrow Formulas® предлагат комбинирана формула на Метилкобаламин (B-12) + Метил Фолиева киселина (метилфолат) + пиридоксал-5-фосфат (Р5Р) B6 в подсладена таблетка за дъвчене или смучене без изкуствени аромати и подсладители.

Хранителната добавка от витамини В12 и В6, и фолиева киселна комбинира активните форми на тези витамини в подкрепа на ДНК, синтеза на невротрансмитери и метаболизма на аминокиселините. Метилкобаламин е най-добрата форма на витамин B12, която се абсорбира и задържа много по-добре от другите форми на B12 (като напр. цианокобаламин). 5-MTHF като Quatrefolic® е биологично най-активната форма на фолиева киселина. Р-5-P съчетава повечето бионалични и биологично активни форми на витамин В6.

Methylcobalamin (Метил B12) е лесно усвоима форма на витамин В12, който отговаря за доброто мозъчно здраве, жизнеността, спокойният сън и подобрява настроението. Той, също така, има критична роля в детоксикацията на хомоцистеина (свързан с артериалното увреждане и други здравни проблеми) и други окислители, свързани с процеса на стареене. Метилкобаламина има важна роля при баланса на мозъчните химикали и насърчава синтеза на невротрансмитери, за да се подобри комуникацията между невроните. И накрая, B12 играе стратегическа роля в пренасянето на кислород в кръвните клетки.

Метил фолиевата киселина ((6S) -5-метилтетрахидрофолат киселина или (6S) -5-MTHF) е най-биологично активният вариант на фолиева киселина, достъпна на пазара днес. Патентованата формула Quatrefolic® представлява 4-то поколение в развитието на фолатната добавка. При повечето хора, заради някои наследени грешки в обмяната на веществата или поради различни форми на физиологичен стрес, трансформацията на фолиева киселина в активна форма на фолат не се осъшествява правилно. В такъв случай правилен подход е да се приема директно биоактивния фолат 5-MTHF. Изследванията показват, че прием на 5-MTHF рязко повишава концентрацията на фолат в червените кръвни клетки, което не винаги се случва с приема на фолиева киселина. Tози биоактивен фолат притежава до седем пъти по-голяма бионаличност от фолиевата киселина. Затова по-голямата бионаличност е особено важна при хора, които имат генетично обусловен дефицит на ензими, тъй като не е необходимо фолата да бъде превръщан, за да стане метаболитно активен.

Хора с повишени нива на хомоцистеин са изложени на по-голям риск от когнитивен упадък. За разлика от фолиевата киселина, 5-MTHF под формата на Quatrefolic® може да преминава кръвно-мозъчната бариера, което е особено важно за хора с когнитивни затруднения, за да засили синтеза на ацетилхолин в мозъка – невротрансмитер отговорен за паметта. Проучвания сочат, че ефективността на 5-MTHF може да бъде повишена допълнително чрез прием на добавки с метилкобаламин (активната форма на витамин B12), витамин B6 и рибофлавин.

Пиридоксал 5-фосфат (P-5-P) е под формата на коензим на витамин В6 и е необходим за метаболизма на протеини и аминокиселини. Витамин В6 е кофактор в множество ензимни системи в организма. P-5-P подпомага превръщането на хомоцистеина до метионин.

 
 Препоръчителен прием:  Дъвчете или смучете по 1 таблетка дневно или както препоръчва вашият лекар или нутриционист.

 Забележки

  • Ако се лекувате с медикаменти, бременна сте, кърмите, опитвате се да заченете или сте на възраст под 18 г., консултирайте се с вашия лекар преди да използвате този продукт.
  • Помощни вещества: Ксилитол, целулоза, стеаринова киселина (растителен източник), естествен аромат на лимон, лимонена киселина, магнезиев стеарат (растителен източник), силициев диоксид и rebiana (екстракт от стевия).
  • Не съдържа: пшеница, соя, глутен, млечни продукти, яйца, риба / миди, фъстъци или черупкови плодове.
Опаковката съдържа: 100 дражета за дъвчене.

Коментар

Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този продукт.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2021 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies