Меню продукти

Още 5 билки, които ще обогатят вашето смути и сок - част 2

Магданоз

Той е съкровищница пълна с ценни хранителни вещества, хлорофил и каротини. Благодарение на високото си съдържание на хлорофил, магданозът ще ви помогне да премахнете неприятния дъх в устата след приема на храни като чесън, риба и други ароматни блюда. Но неговите полезни качества не свършват до тук, той намира широко приложение при лечение на инфекции на пикочните пътища, камъни в бъбреците и различни стомашно-чревни заболявания. Освен това редовната консумация на тази зелена подправка ще подобри зрението, тъй като е изключително богата на витамин С и цинк.

Карамфил
Карамфилът е богат на важни витамини, минерали и фибри. Той има силно антиоксидантно действие, предпазва от свободните радикали и окислителното увреждане. Помага за облекчаване на газовете и подуването на стомаха. Има силно антисептично действие и има благоприятно въздействие върху здравето на устната кухина. Заболи ли ви зъб със сигурност се доверете на този природен лек, той ще облекчи временно болката. За смутита, добавете 1ч.л. карамфил на прах или няколко зърна.


Лют червен пипер

Огненатата подправка се използва не само в кулинарията, но тя е източник на изключително много ползи за здравето. Доринася за понижаване на високото кръвно налягане, намалява нивата на лошия холестерол и оказва благотворно въздействие върху сърдечно-съдовата система. Стимулира работата на храносмилателната сиситема, повишава метаболизма и помага за намаляването на телесното тегло. Първоначално не прекалявайте с количеството лют пипер-слагайте 1/2-1 ч.л. и постепенно увеличете дозата, докато привикнете към пикантния вкус.

Индийско орехче

Индийско орехче помага при безсъние и допринася за силна имунна система. Смляно и смесено с вода или мед на паста, придава на кожата по-сияен и блестящ вид само за няколко дни, като намалява белези и лекува акне. Освен това индийското орехче е използвано от векове за облекчаването на храносмилателни проблеми, също така има антибактериални свойства, които предпазват зъбите и венците. Добавте към вашите сокове или смутита на върха на чаената лъжичка прясно индийско орехче на прах. Внимавайте, то е силно люто :)


Ванилия

Благодарение на деликатния си аромат ванилията се използва като естествен антидепресант. Тя ефективно подобрява настроението, има силно успокояващо и релаксиращо действие. Така че, ако се намирате в състояние на стерес или тревожност, дръжте наблизо тази благоуханна подправка. Още в древността тя традиционно се е прилагала за лекуването на кожни рани и наранявания. Препоръчва ме ви да добавите 1-2 ч.л. ванилия на прах към вашите напитките, и ще усетите нейната примамлива здравословна сила.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2021 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies