Меню продукти

Сок от чесън, лук и суров картоф - да, възможно е!

Лука, чесъна и картофите могат също да бъдат правени на сок. С тяхна помощ и без лекарства, тази пролет ще преборите грипа по естествен начин. 

Да, звучи странно, но под формата на сок тези зеленчуци са безкрайно полезни.

Например суровият сок от картофи понижава кръвното и прогонва умората. 

Те съдържат ценни витамини и минерали. От друга страна организмът ни не е свикнал да ги среща сурови. Затова трябва да ги консумираме по малко и по-рядко
Сокът от лук и чесън е истинско лекарство. Пие се по лъчичка и не като чист сок, а в комбинация. Ако правилно дозирате сока от лук, ще смъкнете нивото на кръвната захар и ще се предпазите от рак на стомаха. Световната здравна организация препоръчва лука като средство против загубата на еластичност на кръвоносните съдове. Много добре познати са ползотворните му ефекти при борба с настинката и кашлицата.
Същото се отнася и до чесъна - той трябва да се консумира много малко, защото е силно ароматен и трудно се храносмила. Медицината познава полезните му страни от повече от 5000 години. Чесънът чисти организма ни отвътре - дезинфекцира вътрешните органи, предпазва от рак и разгражда холестерола в кръвта ни.

3 рецепти за убиване на микроби и вируси

Ако ви е станало интересно и искате да опитате необикновени сокове с лук, чесън и картоф, предлагаме ви три оригинални рецепти, които могат да отключат въображението ви и да се вдъхноеите за още чудати сокове!

Маскиран лук

Сокът от лук не е никак вкусен, така че е добре да го комбинирате с повечко ябълки. Сложете няколко в сокоизстисквачката ви  след като сте пуснали лука и ако не е станал вкусен сока, може да добавите и малко мед след това в готовия сок.

  • 2-3 ябълки
  • ½ глава лук
  • 1 лъжица мед (по желание)

Витаминозна бомба

Загубата на апетит е един от признаците, че се разболявате от грип. Но увеличеният прием на витамини е много важен за преборването на болестта. И така, ако усещате, че се разболявате, просто си пригответе чаша сок, пълна с енергия и витамини, от които се нуждаете.

  • 2 чаши чери домати или 2 големи домата
  • 1 скилидка чесън
  • 1 сладка червена чушка

 Сурова супа

Магданозът се комбинира отлично с чесъна - той елиминира миризмата му и допълва вкуса на сока. Опитайте следната рецепта и може би тя ще ви стане любима!

  • 1 суров картоф
  • 4 големи моркова
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз

Помнете, че не бива да правите тези сокове всеки ден. Те са по-скоро с лечебна цел, а не за каляване издръжливостта на стомаха ви. При хора с чувствителен стомах те могат да имат дразнещ ефект и затова експериментирайте с малки дози отначало.

seo plugin e-max.it
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2024 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies