Меню продукти

На какво е способен спиралайзерът?


Spiralizer
- това е зеленчуково ренде с различни ножове - един от най-модерните кухненски уреди в последно време. Той ви позволява да правите интересни ястия и салати, особено подходящ за тези, които предпочитат вегетарианско меню или просто обичат да фантазират в кухнята. Spiralizer ви предлага изключителна възможност да нарязвате зеленчуците по необичаен начин - тънки дълги ивици, спирали, полумесеци и много други.
В какво е разликата? Със сигурност сте забелязали, че методът на рязане влияе на вкуса на продуктите. Най-простият пример е с руската салата. Фино нарязана салата и салата с големи кубчета с идентичен състав има напълно различен вкус. По същия начин, това се случва с всички зеленчуци: методът на рязане променя вкуса. Но не само в това. Можете да създавате интересни нови ястия от зеленчуци, нарязани по различен начин.
Основното ястие, за което обикновено се купува този уред, е зеленчукови спагети. Приготвят се основно от тиквички. Не може да се каже, че спагетите от тиквички са напълно идентични по вкус с обикновените тестени спагети, но въпреки това, ястията са наистина сходни. В същото време ядете зеленчуков продукт и няма да мислите колко ще качите след такова хранене. Въпреки, че производителите на тестени изделия твърдят, че всичко, направено от твърди сортове пшеница, е напълно безопасно за вашето тяло, ние знаем, че това твърдение често не работи.
Зеленчуковите спагети далеч не са единственото ястие, което може да бъде приготвено с помощта на спиралайзер. Да започнем с това, кои зеленчуци са подходящи за спирализиране. На първо място дълги и тесни като моркови, тиквички, пащърнак, ряпа дайкони, краставица. Също така подходящи са зеле, червено цвекло, картоф, ябълка и др.
Колкото по-голям е диаметърът на продуктите, толкова по-красиви спирали ще получите.
Какъв вид рязане се получава с помощта на спиралайзер? 
Отговорът на този въпрос е: различен.
Получените ленти изглеждат различно, в зависимост от структурата на зеленчука и използвания сменяем нож. Зеленчуци с плътна структура, като моркови, се нарязват на по-дълги ивици или спирали в сравнеине с меки зеленчуци, като тиквички. Колкото по-мек е зеленчукът, толкова по-лесно се скъсва лентата. 
 
Какво може да се сготви със спиралайзер?
                        1. Спагети
Сосът и допълнителните съставки могат да бъдат същите като при традиционните спагети.
Спагети от тиквички се приготвят като се потапят за петнадесет секунди във вряща вода или се запържват в тиган.
На снимката: спагети от тиквички с песто, пармезан и лимонов сок. 
                              
                              2. Гофрети

Нарязаните на спирала зеленчуци могат да се смесят с яйце, малко брашно и подправки и да се запекат във форма за гофрети за няколко минути. Ще получите страхотна здравословна закуска. Ако нямате гофретник, от същото тесто, можете да изпържите палачинки в тиган.
На снимката: гофрети, направени от корен от пащърнак.

 
 
                             3. Хрупкави пържени картофи

Изберете големи овални картофи, от които по-лесно ще направите тънки спирали. Изключително вкусни както пържени, така и запечени във фурна с малко мазнина и подправки. Нарязани по този начин картофи се пържат почти веднага, имайте това предвид, когато готвите.
 
 

                              4. Салати и заготовки

Най-използваният начин си остава нарязване на зеленчуци за салати.
Spiralizer е идеален за приготвяне на салати с дресинг. Обикновено салатите от корени трябва да се оставят за няколко часа, така че съставките да бъдат напълно напоени с марината. 

Експериментирай и открий нови кулинарни шедьоври със Спиралайзер!


При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2020 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies