Меню продукти

Vitamix или вакуумен блендер?

  

Изглежда всички говорят за вакуумни блендери тези дни, но как се сравняват тези блендери от ново поколение с блендерите Vitamix? Прочетете, за да разберете. 

 

Предимствата на вакуумния блендер
Вакуумните блендери като Tribest Dynablend PRO  използват напълно нов тип смесваща технология. Преди всяко блендиране въздухът се изсмуква от контейнера чрез вграден автоматичен механизъм или с помощта на отделна вакуумна помпа. Липсата на кислород в контейнера при вакуумните блендери има няколко предимства пред традиционните блендери и дори тези на Vitamix:
 • Потенциално по-хранителни шейкове. Някои хранителни вещества, като витамин С и мастноразтворимите витамини А и Е, лесно се унищожават при взаимодействие с кислорода. Поради липсата на въздух в контейнера, вакуумните блендери предотвратяват загубата на хранителни вещества, причинявана от окислението.
 • Ярки цветове и свеж аромат. Липсата на кислород предотвратява и потъмняването (окислението) на пресните съставки и запазва техния вкус.
 • Смути с по-дълъг срок на годност. Някои вакуумни блендери, се предлагат с контейнери за вакуумно съхранение, това ви позволява да съхранявате вашите напитки във вакуум, което означава, че домашно приготвените шейкове ще запазят своя цвят и свеж аромат в хладилника за по-дълго време.
 • По-малко пяна. Зелените шейкове, направени с листни зеленчуци, често се превръщат в пяна, когато се правят в обикновен блендер, защото въздухът се смесва с шейка по време на блендирането. Този проблем е практически елиминиран, когато правите  вашите шейкове във вакуум.
 • По-малко разслояване. Ако вашето смути е направено с Vitamix блендер скоро след разбиването, по-леките компоненти започват да плуват над течността в шейка. Вакуумните блендери обикновено емулгират съставките по-добре и ще забележите по-малко разделяне/разслояване/ след това.
 • Други характеристики. Някои от най-добрите вакуумни блендери също имат допълнителни функции, които отговарят на нуждите на здравословното хранене. Например, вакуумният блендер Tribest Dynapro  идва с индикатор за температурата за сурови храни, който позволява на потребителя да контролира температурата на съставките в контейнера, така че да не превишава 47°C.
Предимствата на блендер Vitamix
Един добър вакуумен блендер е чудесно допълнение към всяка здравословна кухня, но също и Vitamix. Основни предимства на Vitamix в сравнение с вакуумен блендер:
 • Водеща марка с най-високо качество. Vitamix произвежда блендери от 1921 г., а високоскоростните им блендери са сред най-продаваните блендери от висок клас в САЩ и много други страни. Компанията стои зад всеки продукт, който предлага, и техните блендери обикновено идват с надеждни гаранции.
 • Много модели за избор. Vitamix разполага с широка гама от модели, така че не е трудно да се намери Vitamix, който да отговаря на вашите изисквания за размер и цена.
 • Бърза обработка. Високоскоростните блендери Vitamix са изключително бързи при смесване. Нещо повече, няма да се губи време за изпомпване на въздух от контейнера (при някои вакуумни блендери това отнема повече от минута).
 • Можете да използвате буталото. Класическите блендери Vitamix са снабдени с бутало, което ви позволява да избутвате храната, което улеснява обработката на гъсти, плътни съставки. Когато, обаче,  блендирате продукти във вакуумен блендер, не можете да използвате бутало защото ще загубите вакуума.
 • Повече гъвкавост. Когато блендирате напитка или храна във Vitamix, винаги можете да спрете и да добавите съставки, ако прецените, че вашето кулинарно творение се нуждае малко от това или онова. Когато използвате вакуумен блендер, ще загубите вакуума, ако спрете и отворите капака.
 
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2024 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies