Меню продукти

Каква трябва да бъде сокоизстисквачката за зеленолистни


Имате нужда от сокоизстисквачка, с която ще изцеждате предимно зелени растения?
За тази цел най-подходящи са бавнопресоващите сокоизстисквачки – те са лесни за използване и освен за зеленолистни зеленчуци са подходящи за изцеждане на пшеничена трева, билки, семена и ядки. Тези машини работят на ниски обороти, без да загряват продуктите, като запазват всички нутриенти в сока.

Защо центрофужните модели не са подходящи
Тези сокоизстисквачки работят на принципа на центробежната сила, в следствие на високата скорост на въртене загряват продуктите и окисляват сока. Тази техника е идеална за изцеждане на сок от домати, моркови или костилкови плодове, когато трябва да го направите бързо и в по-големи количества. Но при изцеждане на зелени растения са неефективни, тъй като зеленолистните зеленчуци имат различна структура, с повече целулозни нишки в сравнение с другите зеленчуци и плодовете, и е почти невъзможно да направите сок от тях в обикновена центрофужна сокоизстисквачка, в най-добрия случай ще получите зелена каша, загрята от движението на остриетата и следователно напълно безполезна за вашето здраве.

Видове бавнооборотни сокоизстисквачки за зеленолистни
За изцеждане на зелени растения най-добре е да използвате хоризонтална бавнопресоваща сокоизстисквачка, като можете да избирате между едновалова (Sana 707 или Vidia) или двувалова (Omega TWN32 или по-висок клас като Angel 5500). Очаквайте новият модел сокоизстисквачка с два вала на марка Vidia - тя е ефективна, при това на много изгодна цена!
Повече за видовете бавнопресоващи сокоизстисквачки можете да прочетете в статията Как да изберем домашна студено-пресоваща сокоизстисквачка.
С качествен модел хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка можете да изцедите до 60% сок от един килограм зеленолистни! За да получите повече сок се препоръчва предварително да накиснете продуктите в студена вода за около половин час, за да са свежи и крехки.

В заключение
С хоризонтална бавнопресоваща машина можете да изстисквате треви, зеленчуци, кълнове и листни зеленчуци като брюкселско зеле, спанак и целина, зеле, глухарче, стъбла от моркови и цвекло, мента, босилек, маруля, зелен лук и много други растения. Освен това, хоризонталните модели с един вал се препоръчват и заради тяхната многофункционалност: освен стандартното приложение за изцеждане на сок, с тях можете да правите ядкови млека, ядкови пастети, сорбета, сладолед, смути, бебешки пюрета, спегети, фетучини – всичко това като допълнителен бонус!
 
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2024 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies