Меню продукти

Защо наричат студенопресованото ленено масло „еликсир на здравето“?
Лененото масло е много полезен продукт, който може да се употребява както самостоятелно, така и да се добавя към салати, сосове и различни ястия. Притежава различни терапевтични свойства. В търговската мрежа, както и био-магазините се предлагат различни марки масла, но с Oleum Oil Press - преса за масла вие лесно можете да го направите сами у дома. По този начин контролирате качеството на маслото: без добавени консерванти, оцветители и др. Е-та.
Особено полезно е ленено масло направено с домашна преса за масла чрез метода на студеното пресоване. Поради липса на нагряване в процеса на извличане се запазват всички полезни качества на маслото. То е лековито със съдържащите се в него живи ензими. Липидите на суровото ленено масло имат уникалната способност да разтварят холестеролните плаки по кръвоносните съдове. Приема на лъжичка сурово ленено масло сутрин и вечер ще изчисти кръвоносната ви система от полепи, ще регулира съотношението между холестерол и холестирин, и ще нормализира пулса Ви. FreshMarket предлага преса за студено пресоване на масла с марка Sana.

Едно от най-полезните и достъпни масла
Натуралното лененото масло съдържа витамини B, F, A, E, K, полиненаситени  (Омега-3, Омега-6) както и наситени мастни киселини. Ползите от употребата на този продукт са безброй, затова по съдържание на биологично ценни съставки е най-доброто сред маслата. Съдържа два пъти повече Омега-3 в сравнение с рибеното масло. Богато на антиоксиданти и лигнин, това масло може да се нарече истински еликсир на здравето. Подпомага работата на всички системи в организма:
 • Понижава нивото на лошия холестерол, намалява вероятността от сърдечно-съдови заболявания;
 • Нормализира високото кръвно налягане;
 • Намалява болките и възпаленията при подагра;
 • Подобрява състоянието при фиброзно-кистозна мастопатия при жените;
 • Благоприятно повлиява запека, препоръчва се при проблеми с хемороиди;
 • Подобрява проводимостта на нервните импулси при дегенеративни заболявания на нервната система, диабет, множествена склероза, болестта на Паркинсон;
 • Забавя процесите на стареене;
 • Заради съдържащите се в състава му лигнини намалява вероятността от развитие на рак на млечната жлеза, на простатата, дебелото черво;
 • Облекчава симптомите на менопауза и менструалните болки;
 • Помага при женско и мъжко безплодие;
 • Помага при сърбежи по кожата, екземи, кожни раздразнения, псориазис, възстановява тъканите след слънчево изгаряне;
 • Подобрява състоянието на косата и ноктите;
 • Нормализира работата на храносмилателната, ендокринната, белодробната, бъбречната, пикочната системи.
Този списък може още да се допълва, тъй като полезните свойства на лененото масло са много.
Как да се употребява?

Най-добре да се приема с храна. Изключително добре се съчетава с мед и кисело мляко. Желателно да не се използва за готвене, тъй като при нагряване се губи голяма част от полезните му качества. Най-добре да се съхранява в хладилник.
Не се препоръчва употребата на лененото масло при диария, стомашни разстройства, алергия или непоносимост към продукта, при бременност и хормонални проблеми.
След проведени изследвания е установено, че значително подобрява състоянието на жените при рак на млечната жлеза, както и при пациенти след прекарана операция.
Не забравяйте все пак, че лененото масло е еликсир от природата и балансира здравето ни, но не е панацея за всички болести. По-добре го използвайте преди да срещнете проблема, за да сте здрави!

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2020 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies