Домашно корни

Този десерт е особено вкусен след дълга разходка, интензивна тренировка или през мрачните дни, когато ни се иска да хапнем нещо сладичко, но също така и полезно. Домашното корни е голямо изкушение за любителите на сладкото, защото съдържа много полезни храни, а също е богато на растителни белтъчини, даващи енергия.
Необходими продукти:
- 4 чаши овесени ядки
- 1 чаша тиквени семки
- ½ чаша натрошени орехи
- ¼ чаша чия семена
- ¼ чаша ленено семе
- 1 чаша сушено годжи бери
- 2 с. л. канела
- 1 ч. л. морска сол
- 2-3 банана
- 1 ванилия
- ¼ чаша кленов сироп
- 1 чаша бадемово масло
- ½ чаша кокосово масло

Начин на приготвяне
В голяма купа разбъркайте овесените ядки, тиквените семки, орехите, чия семената, лененото семе, годжи бери, канелата и морската сол.
В блендер сложете бананите, добавете ванилията, кленовия сироп, бадемовото и кокосовото масло. Бъркайте сместа на ниски обороти докато се наситни и хомогенизира. Увеличете постепенно оборотите и дръжте на високи обороти още 4-5 минути, докато се позагрее. Към готовата смес добавете останалите продукти. Пуснете отново блендера на възможно най-ниските обороти, за да разбъркате продуктите, без да наситнявате прекалено ядките.
Разстелете получената смес върху силиконова подложка за сушене с дебелина около 2 см и сушете на 50 градуса за 4-5 часа в дехидратор. В случай, че не разполагате с качествен дехидратор, намажете тава от фурната с кокосово масло и разпределете равномерно получената смес. Печете от 45 до 60 минути на 180°С. Оставете да изстине за един час.
Нарежете на квадрати или правоъгълници и се насладете!