Меню продукти

Домашно корни



Този десерт е особено вкусен след  дълга разходка, интензивна тренировка или през мрачните дни, когато ни се иска да хапнем нещо сладичко, но също така и полезно. Домашното корни е голямо изкушение за любителите на сладкото, защото съдържа много полезни храни, а също е богато на растителни белтъчини, даващи енергия.

Необходими продукти:

  • 4 чаши овесени ядки
  • 1 чаша тиквени семки
  • ½ чаша натрошени орехи
  • ¼ чаша чия семена
  • ¼ чаша ленено семе
  • 1 чаша сушено годжи бери
  • 2 с. л. канела
  • 1 ч. л. морска сол
  • 2-3 банана
  • 1 ванилия
  • ¼ чаша кленов сироп
  • 1 чаша бадемово масло
  • ½ чаша кокосово масло


Начин на приготвяне

В голяма купа разбъркайте овесените ядки, тиквените семки, орехите, чия семената, лененото семе, годжи бери, канелата и морската сол.

В блендер сложете бананите, добавете ванилията, кленовия сироп, бадемовото и кокосовото масло. Бъркайте сместа на ниски обороти докато се наситни и хомогенизира. Увеличете постепенно оборотите и дръжте на високи обороти още 4-5 минути, докато се позагрее. Към готовата смес добавете останалите продукти. Пуснете отново блендера на възможно най-ниските обороти, за да разбъркате продуктите, без да наситнявате прекалено ядките. 

Разстелете получената смес върху силиконова подложка за сушене с дебелина около 2 см и сушете на 50 градуса за 4-5 часа в дехидратор. В случай, че не разполагате с качествен дехидратор, намажете тава от фурната с кокосово масло и разпределете равномерно получената смес. Печете от 45 до 60 минути на 180°С. Оставете да изстине за един час.

Нарежете на квадрати или правоъгълници и се насладете!

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2025 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies