Меню продукти

Струва ли си да купуваме евтина сокоизстисквачка?


Влезте в който и да е „универсален магазин“ или такъв за домакинска техника и веднага ще забележите изложени вертикални сокоизстисквачки на невероятно ниски цени. И да, наистина изглеждат като качествените маркови модели! Така че, къде е разликата?Ние, колективът на FreshMarket, искаме да обърнем специално внимание на вас, нашите клиенти, като безпристрастно обясним какво представляват сокоистизсквачките, които всекидневно виждате в магазините за универсална домакинска техника.
Първо обърнете внимание къде е произведена „стоката“ (съответно избрания от вас уред). Почти всички евтини стоки са произведени в Китай. Причината е икономиката на държавата – бързо, голямо производство на последните модели техника и то на безценица. Погледнете задната, долна част на уреда. Ще видите „ Държава-производител“. Качествените, прецизни машини се произвеждат в Южна Корея, където стандартите и работната ръка са на така нужното, високо ниво. Ако видите „Made in China” или “Made in PRC” (направено в КНР – Китайска Народна Република), идеята на производството е клониране, копиране, ... с най-евтини материали, по възможно най-бързия начин с цел бързо пускане на пазара. Тоест, евтина маркетингова стратегия, която работи когато производителя бълва много бройки на ниска цена за сметка на качеството. Наистина е доходно! (ако можеш да го осъществиш адекватно!).
Разбирате, че слагаме китайските стоки под знаменателя за ниското качество. Тук е моментът да споменем, че има и висококачествени стоки произведени в Китай, заради евтиното, бързо и гъвкаво придвижване към пазара производство. Както и да е, имайте предвид, че някои от хубавите стоки са сглобени в Китай, но са с друг произход. За пример: iPhone се сглобява в Китай, но частите идват от Южна Корея и САЩ.

Как е възможно сокоизстисквачка да се продава толкова евтино?
Правят се с много евтини части!

Ако сравните оригинална, маркова сокоизстисквачка с нейна имитация, първо ще видите разликата в нейното тегло и стабилност. Пускайки я, ще усетите неприятна вибрация със странен звук. Като цяло, можете да осъзнаете разликата на пръв поглед! Основните части не пасват една - друга, дори „дрънчат“. Имайте в предвид, че закупуването на такъв тип уред (особено, ако е за подарък) е с цел здравословен начин на живот. Добрият метаболизъм води до дълголетие!
Правенето на сок става по-трудно след време, особено след месец вибрации заради непасващи пластмасови части. Не е нужно да си механик, за да разбереш, че лошата сглобка между механичните части води до лош добив (в случая – на сок).

Напръскани със спрей пластмасови части

Тези „цветни“ сокоизстисквачки са оцветени само повърхностно. Истинската ABS пластмаса има собствен цвят, не е боядисана!


Нездрава конструкция

Обърнете внимание на цедката за сок (или хомогенизираща приставка) и по-точно как е прикрепена към рамката. Тези елементи са под голямо напрежение, особено при обработка на твърди зеленчуци. Това е причината първо те да дават дефекти и да се чупят лесно.Обикновено от мотора се пестят най-много пари. Висококачествените, издръжливи AC мотори са проектирани да издържат с години. Имитациите често са с възможно най-евтините DC мотори, които наистина не са подходящи и не могат да осигурят нужния въртящ момент, особено когато системата от предавки намалява оборотите. Това от друга страна води до отделяне на топлина и допълнително натоварва мотора. Затова след изтичането на двете години гаранция – цедката, приставката и мотора са първите елементи които дават дефекти. А самата гаранционна карта е с добавен дребен шрифт накрая за да няма производителя повече ангажименти към потребителя. Един вид подсигуряване, ако може така да го наречем.

Без замяна на части и сервиз

Марковите сокоизстисквачки имат дълга гаранция и много дълъг живот. Това означава, че не е вероятна подмяната на части. Типично за производителите-имитатори е да пуснат определен модел уред на пазара като производството е около шест месеца, след което се прекратява и се започва с нов модел-имитация. Резервни части в наличност няма, а фабриката се променя и модернизира спрямо новите нужди. Съответно потребителя има гаранция за не произвеждаща се машина, на която вече не може да обслужи гаранцията дори и да искате. Четете дребния шрифт на гаранционната карта и се убедете, че тя е заверена от съществуващ производител. От друга страна пък гаранционните сервизи отказват поправка заради износване и амортизация вследствие прекомерна употреба или пък некомпетентност, което е ужасно за потребителя. Единственият изход е бракуване на съответната машина и закупуването на друга. Доста неприятно, ако уредът се използва с търговска цел (например ресторант или заведение) или обслужва домакинство с малко дете.
Закупихме машина имитация и видяхме, че цедките и хомогенизиращата приставка не влизат в гаранцията. Това е първият компонент, който ще даде дефект при евтините сокоизстисквачки. Проверете блоговете и коментарите в сайтовете на големите вериги и ще видите какво пишат клиентите:
„изкара две седмици и до там“. Разочароващо. Другият вариант е да „поработи за няколко месеца“ и компанията производител да не обслужи претенциите на потребителя.

Без проучване и разходи за разработка!

Принципа на действие е много прост. Когато нова сокоизстисквачка излезе на пазара, първите бройки се поръчват от китайските "инженери", които веднага я разглобяват и поръчват единтични пластмасови части, разбира се с ниско качество заради изгодната цена. Все пак е моментен продукт без допълнителни ангажименти. Фабриките набързо се реорганизират и произвеждат едни и същи елементи за около 5 вида различни машини. „Новите“ уреди се продават под различни имена, копия на оригиналните. Имитациите не генерират разходи за разработка и проучване нуждите на потребителя, а само за надника на лицето, разглобяващо оригиналния уред.

Безопастността не е приоритет

Марковоте сокоизстисквачки са произведени от качествени материали и са сертифицирани. Това е щампата “CE”, маркирана на уреда – означава, че е сертифицирано от европейския съюз и подлежи на контрол от определените институции. Този знак няма да намерите на имитациите. Не го бъркайте с много подобния на него "С Е", който китайските производители слагат за заблуда и се тълкува като "China Export". За направата на качествените машини не са използвани токсични и пластмаси с петролен произход. Те са ОПАСНИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ и дори водят до проява на нови алергии - особено при лица със слаба имунна система - възрастни хора и бебета. Не случайно медиците и педиатрите препоръчват дървени играчки!

Качествените сокоизстисквачки

Почти всички качествени сокоизстисквачки са произведени в Южна Корея. Стандартите там са наистина много високи. Корейските фабрики работят ръка-за-ръка със западните компании и дават възможност за подмяна на части. Вярно е, че някои от тях работят и с китайска продукция, но контролът там е в съвсем други аспекти и над целия цикъл.

Марки като Omega, Sana, Oscar, Kuving's, Hurom, Green Star, Angel и Vidia са по-скъпи, но в цената рефлектират многото предимства на продукта. Това включва качествена конструкция, здрави мотори, чудесна производителност, осигуреност с резервни части, качествен контрол, клиентска поддръжка, безопастност и сервизни центрове. Нещо повече – можете да прочетете за разликите между оргинал и имитация.

Старата приказка: „Получаваш това, за което си платил“ важи и при сокоизстисквачките.

seo plugin e-max.it
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2020 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies