Меню продукти

Алтернативи на водата за Вашето смутиНай-подходящите течности за приготвяне на плодово-зеленчуков шейк

При приготвянето на зеленчуков шейк, течната база често се пренебрегва, но истината е, че течността, която използвате за основа е също толкова важна, колкото и всяка друга съставка.
Когато приготвяте смути с различни течни основи, давате на тялото възможността да се възползва от разнообразни хранителни вещества. Освен това те ще обогатят вкуса и аромата на дневния ви шейк. Тук сме подбрали списък с най-популярните течни бази, които може да използвате.


Вода, разбира се
Хидратацията е задължителна! Когато приемаме достатъчно течности през деня се чувстваме енергични и бодри, освен това водата подпомага изхвърлянето на токсините от тялото. Водата е от съществено значение за правилното функциониране на организма, като се има впредвид, че тялото ни е изградено от около 80 % вода. Ако търсите лесна и достъпна течна база за вашето смути, изберете водата и няма да сгрешите. Но има някои по-хранителни, вкусни и дори интересни алтернативи.

Бадемово мляко
Бадемовото мляко е течност с мек аромат, която ще ви осигури витамин Е, протеини и фибри. Тъй като не съдържа ензима лактаза, то е лесно смилаемо, освен това е и с ниско съдържание на наситени мазнини и холестерол. Най-добре е да приготвяте бадемовото мляко у дома или да намерите такова, което е неподсладено, за да избегнете голямото количество захар.

Кокосова вода
Ако търсите изцяло естествена спортна напитка, то вече сте я намерили! Кокосовата вода е пълна с електролити и калий - две хранителни вещества, нужни на тялото, когато изразходва много енергия, освен това тя е с ниско съдържание на калории, мазнини и захар. Използвайте я сутрин, за да стартирате деня със силен заряд.

Кокосово мляко
Кокосовото мляко се извлича от месестата част на кокосовия орех. То е със сладък и приятен вкус и е богато протеини, фибри, и други микроелементи. Тъй като кокосовото мляко е калорично и съдържа мазнини, препоръчваме да го консумирате умерено. Тази екзотична напитка е много полезна за сърцето, подобрява имунитета и поддържа кожата хидратирана.

Прясно изцеден сок
Прясно изцедените сокове доставят на организма полезни антиоксиданти, витамини и ензими. Това, което трябва да имате впредвид е високото им съдържание на захар, ако са от плодове. Когато използвате прясно изцеден плодов сок като течна база, не забравяйте да използвате много сурови листни зеленчуци и плодове с нисък гликемичен индекс като ягоди, праскови, ябълки, лимони, за да се балансира съдържанието на захар. Може да добавите и вода към плодовия сок като съотношението може да бъде 1 чаша прясно изцеден плодов сок и 1 чаша вода.

Оризово мляко
Ако трудно усвоявате лактозата в млякото, или просто търсите нещо по-различно, опитайте да използвате оризово мляко като база на вашите шейкове. Въпреки, че в него липсват протеини то е богато на калций и е с ниско съдържание на холестерол, което го прави малко по-здравословен вариант от краве млякото. Може да си набавите протеини чрез различни суперхрани и листни зеленчуци. То съдържа естествена фруктоза, която му придава леко сладък вкус и би било страхотно допълнение към дневното ви смути. Жокер: вариант е да приготвите също ядково мляко от орехи, лешници, соя или коноп.

Зелен чай
Зеленият чай е борец срещу четирите от най-големите здравни проблеми на западния свят: рак, сърдечни заболявания, тегло и диабет. Тайната? Той съдържа висока концентрация на полифеноли, които са специфичен вид антиоксиданти. Тези антиоксиданти са известни също и с това, че регенерират клетки на кожата и ѝ придават сияен вид. Освен това зеленият и белият чай не съдържат високи дози кофеин, което ги прави идеална течна база за тези, които се опитват да заместят сутрешното кафе с зеленчуков шейк.

При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2020 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies