Меню продукти

Блендер или сокоизстисквачка - сок или смути?
Голяма част от хората, които са взели решението да добавят повече плодове и зеленчуци към ежедневното си меню неимоверно стигат до дилемата дали да инвестират в сокоизстисквачка или блендер. Смути или сок? - Kое е по-полезно? Ние вярваме, че и двете са полезни за здравето, но по-различен начин. Тук ще ви запознаем с част от техните преимуществата.


Предимства на Блендера и Смутито

 

• Смутито може да се съхранява за по-дълъг период
Прясно приготвените сокове и смутита е най-добре да се консумират веднага след като са приготвени. Но за разлика от сока, смутито може да се съхранява до 36 часа в хладилник, тъй като то съдържа всички фибри на растението. За да запазите смутито свежо по-дълго време го налейте до ръба на стъклен буркан и затворите плътно с капак. Друг трик, който може да ползвате е да добавите лимонов сок към напитката. Допълнителното витамин С също ще намали окисляването на смутито.

• Блендерите са лесни за почистване
Сложете в каната вода и няколко капки почистващ препарат. Включете уреда за няколко секунди, докато се самопочисти и изплакнете с топла вода-това е! Лесното почистване и сглобяване на уреда кара много хора да предпочетат блендирането пред изцеждането.

• Влакната, които се намират в зелените смутита действат като естествена „метла“ за стомаха
Зеленото смути е с високо съдържание на фибри, които действат като метла за стомашно-чревния тракт, стимулира перисталтиката и подпомага изхвърлянето на токсините от организма. Важно е да отбележим, че когато се пие смути, е добре то да се "дъвче". Въпреки гладката му текстура, необходимостта от сдъвкване се обяснява с отделяната в това време слюнка, която е важна пък за доброто храносмилане. 

• Лесно може да добавите суперхрани
При приготвянето на смути лесно може да добавите една лъжица конопен протеин на прах, спирулина, мака, чиа, различни подправки и билки и т.н., които ще се слеят с другите съставки без да оставят натрапчиво усещане при консумация и едновременно с това ще добавят допълнително ценни вещества към вашата напитка.

• Плодовите смутита са обичани от цялото семейство
Смутитата, които са на плодова основа са вкусни на всички. Хубавото е, че към тях може да добавяте и малка порция зеленолистни и зеленчуци като ги комбинирате, така че да се харесат на малки и големи.

• С блендера може да направите супи, сосове и дипове
Възможностите на блендера не се изчерпват само до стандартното смути. С помощта на високоскоростен блендер може да приготвите многобройни вкусотии като горещи супи, сосове, дресинги, фъстъчено масло, хумус и т.н, които ще внесат допълнително разнообразие към ежедневното ви меню.

Предимства на Сокоизстисквачките и Прясно Изцедения Сок


• Прясно изцеденият сок е най-бързия източник на витамини и минерали
Пресните сокове се смилат и усвояват много по-бързо от организма, тъй като храносмилателната система изразходва минимално количество енергия за тяхната обработка. В тях липсват фибрите от растението, което ги прави изключително подходящи за хората със стомашни проблеми.

• Соковете са идеални за пречистване и лечение
Според небезизвестния д-р Норман Уокър соковете са елексир на живот. Редовната им консумация води до пълно обновяване и регенериране на клетките на организма. Подобряват обмяната на веществата, прочистват кръвта и подобряват функциите на всички органи. Мнозина са тези, които са се възстановили от тежки хронични заболявания чрез сокотерапия.

• Соковете даряват сила и енергия
Всички минерали и витамини в прясно изцедените сокове се усвояват от организма изключително бързо и ефективно без да натоварват храносмилането. В резултат, на което вие мигновено се чувствате бодри и енергични.

• Сокоизстисквачките ви дават възможност да изстисквате всякакви продукти
Вероятно никога няма да сложите морков или цвекло във вашето смути, но определено може да изцедите сок от тях.

• Соковете не засищат
За разлика от смутито, което е питателно и може да заместите едно хранене, соковете ще ви наситят за около час.

• Изборa на сокоизстисквачка е важен
За да получите сок с високо качество и максимално запазени полезни вещества е нужно да използвате  бавнопресоваща сокоизстисквачка. Тя обработва продуктите по-бавно като използваната технология не позволява да навлезе въздух по време на процеса, което води до по-късното окисляване на сока. При този метод извлеченият сок съдържат значително по-голямо количество витамини, минерали и ензими в сравнение със стандартните центруфужни сокоизстисквачки.
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2020 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies