Меню продукти

Нови продукти

Промо продукти

Най-продавани продукти

Струва ли си да купуваме евтина сокоизстисквачка?


Влезте в който и да е „универсален магазин“ или такъв за домакинска техника и веднага ще забележите изложени вертикални сокоизстисквачки на невероятно ниски цени. И да, наистина изглеждат като качествените маркови модели! Така че, къде е разликата?Ние, колективът на FreshMarket, искаме да обърнем специално внимание на вас, нашите клиенти, като безпристрастно обясним какво представляват сокоистизсквачките, които всекидневно виждате в магазините за универсална домакинска техника.
Първо обърнете внимание къде е произведена „стоката“ (съответно избрания от вас уред). Почти всички евтини стоки са произведени в Китай. Причината е икономиката на държавата – бързо, голямо производство на последните модели техника и то на безценица. Погледнете задната, долна част на уреда. Ще видите „ Държава-производител“. Качествените, прецизни машини се произвеждат в Южна Корея, където стандартите и работната ръка са на така нужното, високо ниво. Ако видите „Made in China” или “Made in PRC” (направено в КНР – Китайска Народна Република), идеята на производството е клониране, копиране, ... с най-евтини материали, по възможно най-бързия начин с цел бързо пускане на пазара. Тоест, евтина маркетингова стратегия, която работи когато производителя бълва много бройки на ниска цена за сметка на качеството. Наистина е доходно! (ако можеш да го осъществиш адекватно!).
Разбирате, че слагаме китайските стоки под знаменателя за ниското качество. Тук е моментът да споменем, че има и висококачествени стоки произведени в Китай, заради евтиното, бързо и гъвкаво придвижване към пазара производство. Както и да е, имайте предвид, че някои от хубавите стоки са сглобени в Китай, но са с друг произход. За пример: iPhone се сглобява в Китай, но частите идват от Южна Корея и САЩ.

Как е възможно сокоизстисквачка да се продава толкова евтино?
Правят се с много евтини части!

Ако сравните оригинална, маркова сокоизстисквачка с нейна имитация, първо ще видите разликата в нейното тегло и стабилност. Пускайки я, ще усетите неприятна вибрация със странен звук. Като цяло, можете да осъзнаете разликата на пръв поглед! Основните части не пасват една - друга, дори „дрънчат“. Имайте в предвид, че закупуването на такъв тип уред (особено, ако е за подарък) е с цел здравословен начин на живот. Добрият метаболизъм води до дълголетие!
Правенето на сок става по-трудно след време, особено след месец вибрации заради непасващи пластмасови части. Не е нужно да си механик, за да разбереш, че лошата сглобка между механичните части води до лош добив (в случая – на сок).

Напръскани със спрей пластмасови части

Тези „цветни“ сокоизстисквачки са оцветени само повърхностно. Истинската ABS пластмаса има собствен цвят, не е боядисана!


Нездрава конструкция

Обърнете внимание на цедката за сок (или хомогенизираща приставка) и по-точно как е прикрепена към рамката. Тези елементи са под голямо напрежение, особено при обработка на твърди зеленчуци. Това е причината първо те да дават дефекти и да се чупят лесно.Обикновено от мотора се пестят най-много пари. Висококачествените, издръжливи AC мотори са проектирани да издържат с години. Имитациите често са с възможно най-евтините DC мотори, които наистина не са подходящи и не могат да осигурят нужния въртящ момент, особено когато системата от предавки намалява оборотите. Това от друга страна води до отделяне на топлина и допълнително натоварва мотора. Затова след изтичането на двете години гаранция – цедката, приставката и мотора са първите елементи които дават дефекти. А самата гаранционна карта е с добавен дребен шрифт накрая за да няма производителя повече ангажименти към потребителя. Един вид подсигуряване, ако може така да го наречем.

Без замяна на части и сервиз

Марковите сокоизстисквачки имат дълга гаранция и много дълъг живот. Това означава, че не е вероятна подмяната на части. Типично за производителите-имитатори е да пуснат определен модел уред на пазара като производството е около шест месеца, след което се прекратява и се започва с нов модел-имитация. Резервни части в наличност няма, а фабриката се променя и модернизира спрямо новите нужди. Съответно потребителя има гаранция за не произвеждаща се машина, на която вече не може да обслужи гаранцията дори и да искате. Четете дребния шрифт на гаранционната карта и се убедете, че тя е заверена от съществуващ производител. От друга страна пък гаранционните сервизи отказват поправка заради износване и амортизация вследствие прекомерна употреба или пък некомпетентност, което е ужасно за потребителя. Единственият изход е бракуване на съответната машина и закупуването на друга. Доста неприятно, ако уредът се използва с търговска цел (например ресторант или заведение) или обслужва домакинство с малко дете.
Закупихме машина имитация и видяхме, че цедките и хомогенизиращата приставка не влизат в гаранцията. Това е първият компонент, който ще даде дефект при евтините сокоизстисквачки. Проверете блоговете и коментарите в сайтовете на големите вериги и ще видите какво пишат клиентите:
„изкара две седмици и до там“. Разочароващо. Другият вариант е да „поработи за няколко месеца“ и компанията производител да не обслужи претенциите на потребителя.

Без проучване и разходи за разработка!

Принципа на действие е много прост. Когато нова сокоизстисквачка излезе на пазара, първите бройки се поръчват от китайските "инженери", които веднага я разглобяват и поръчват единтични пластмасови части, разбира се с ниско качество заради изгодната цена. Все пак е моментен продукт без допълнителни ангажименти. Фабриките набързо се реорганизират и произвеждат едни и същи елементи за около 5 вида различни машини. „Новите“ уреди се продават под различни имена, копия на оригиналните. Имитациите не генерират разходи за разработка и проучване нуждите на потребителя, а само за надника на лицето, разглобяващо оригиналния уред.

Безопастността не е приоритет

Марковоте сокоизстисквачки са произведени от качествени материали и са сертифицирани. Това е щампата “CE”, маркирана на уреда – означава, че е сертифицирано от европейския съюз и подлежи на контрол от определените институции. Този знак няма да намерите на имитациите. Не го бъркайте с много подобния на него "С Е", който китайските производители слагат за заблуда и се тълкува като "China Export". За направата на качествените машини не са използвани токсични и пластмаси с петролен произход. Те са ОПАСНИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ и дори водят до проява на нови алергии - особено при лица със слаба имунна система - възрастни хора и бебета. Не случайно медиците и педиатрите препоръчват дървени играчки!

Качествените сокоизстисквачки

Почти всички качествени сокоизстисквачки са произведени в Южна Корея. Стандартите там са наистина много високи. Корейските фабрики работят ръка-за-ръка със западните компании и дават възможност за подмяна на части. Вярно е, че някои от тях работят и с китайска продукция, но контролът там е в съвсем други аспекти и над целия цикъл.

Марки като Omega, Sana, Oscar, Kuving's, Hurom, Green Star, Angel и Vidia са по-скъпи, но в цената рефлектират многото предимства на продукта. Това включва качествена конструкция, здрави мотори, чудесна производителност, осигуреност с резервни части, качествен контрол, клиентска поддръжка, безопастност и сервизни центрове. Нещо повече – можете да прочетете за разликите между оргинал и имитация.

Старата приказка: „Получаваш това, за което си платил“ важи и при сокоизстисквачките.

seo plugin e-max.it

Зелено смути с Vitamix

Актуално видео

Комо мелници

KoMo немски мелници

безплатна доставка, условия

Bronson хранителни добавки

хранителни добавки Bronson

Tribest 2016 каталог

Newsletter

реклама във FreshMarket.bg
При спор, който не може да бъде решен съвместно с онлайн магазина, можете да използвате сайта ОРС на ЕК.
© 2018 FreshMarket. All Rights Reserved. Уеб дизайн и SEO от Headway Technologies